IŞJ Constanța, în impas? Ședința publică de repartizare, organizată de un inspector tulcean

4367
2
IŞJ Constanța, în impas? Ședința publică de repartizare, organizată de un inspector tulcean - fondsedintarepartizare-1649604049.jpg

Articole de la același autor

La finele săptămânii trecute, în zilele de 7 și 8 aprilie, la Palatul Copiilor din Constanța au avut loc două ședințe publice de repartizare prin pretransfer a cadrelor didactice constănțene, conform Calendarului mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar pentru anul școlar 2022 – 2023.

Așa cum prevede legislația, comisia de mobilități este prezidată de inspectorul școlar general adjunct, secondat de un inspector școlar pentru managementul resurselor umane. Dar cum demisiile au cam bântuit, în ultima vreme, sediul din str. Mihai Eminescu nr. 11 – prof. Floriana Petre a revenit la catedră în urmă cu o lună (și imediat a fost numită, cu detașare, director al Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu), iar prof. Lucian Faliboga a demisionat și el –, în comisie a rămas doar prof. Monica Răgușilă, singurul inspector cu atribuții în domeniul management din organigrama IŞJ Constanța. Care, ce să vezi, s-a aflat în incompatibilitate în această rundă de mobilități, soțul său numărându-se printre candidați.

Pe surse, am aflat că Inspectoratul Școlar Județean Constanța a solicitat Ministerului Educației ca prof. Liliana Muscină, inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane, să se ocupe de pregătirea acestei etape de mobilități. Dar, cel mai probabil, pe fondul „imaginii șifonate” ca urmare a zguduitorului scandal de mită, solicitarea IŞJ a fost refuzată de minister, care a dispus ca inspectorul școlar pentru managementul resurselor umane de la Tulcea să se ocupe de buna desfășurare a pretransferurilor.

Așadar, chiar dacă la prezidiul ședințelor din 7 și 8 aprilie s-a aflat prof. dr. Andreea Mihaela Artagea, directorul Casei Corpului Didactic, în calitate de președinte al comisiei de mobilități – care moștenește această funcție încă de la intrarea în concediu medical a demisionarei Floriana Petre –, de buna desfășurare a acestei etape din calendarul mobilităților s-a ocupat inspectorul școlar tulcean.

Revenind la calendarul mobilităților, acesta prevede ca și luni, 11 aprilie, să poată fi înregistrate contestațiile la inspectoratul școlar cu privire la modul de soluționare a cererilor de pretransfer/modificarea repartizării cadrelor didactice angajate pe durata de viabilitate a postului didactic/catedrei, urmând ca marți, 12 aprilie, acestea să fie soluționate.

În perioada 12 – 20 aprilie, vor fi emise și comunicate deciziile de repartizare.



Comentează știrea

raducu
10 aprilie 2022
stiri

penibil...

popa
10 aprilie 2022
stiri

ce se mai aude de ancheta de la Ovidius?

Pagina a fost generata in 0.3883 secunde