Bătaie de joc la Constanța!

Cum cresc peste noapte blocurile construite pe spațiile verzi din zona Tăbăcărie

6411
14
Rând pe rând, spațiile verzi de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, vizavi de parcul Tăbăcărie, s-au transformat în blocuri. Investitorii imobiliarii au transformat zona într-una prosperă, cu apartamente scumpe, magazine și cafenele de lux. Însă viața vecinilor lor din blocurile ceaușiste, cărora le-au luat fața, a devenit un calvar.

Pe metodele deja consacrate, toate grădinițele verzi din fața blocurilor vizavi de Tăbăcărie, pe bulevardul Lăpușneanu, au devenit, rând pe rând, spații libere de sarcini, apoi terenuri de vânzare, apoi betoane. În zadar au protestat oamenii din zonă, căci cine să-i asculte, cei care au dat girul acestor matrapazlâcuri la limita legii? Acum sunt resemnați și, în loc să admire verdeața parcului, privesc, în fiecare dimineață, cum își pune vecinul de cafea, în blocul de vizavi.

Aceeași soartă îi așteaptă și pe locatarii din spatele blocului pe care îl ridică acum societatea SC Comfort Construct SRL, în spatele căreia s-ar afla Nicolae Crăciun, patronul Cimitirului Municipal. Lucrarea a început în toamna lui 2014 și ar fi trebuit să se termine după 12 luni. Între timp, însă, investitorul s-a răzgândit și, dintr-un imobil cu trei etaje, acum vrea să facă unul cu cinci etaje și supantă. Șantierul va mai dura cel puțin un an, iar proprietarii apartamentelor din spatele noii construcții văd cum blocul crește pe zi ce trece și nu mai aduce deloc cu cel care a fost proiectat inițial.

Și aici s-a folosit încă o metodă deja binecunoscută în rândul așa-zișilor investitori: fă un proiect mai mic, cât să le închizi gura vecinilor, după care cere supraetajare și reautorizare, până când blocul ajunge la înălțimea dorită inițial. Ca și cum Primăria Constanța și Agenția pentru Protecția Mediului Constanța nu ar ști de aceste tertipuri, autorizările și reautorizările merg ca pe bandă rulantă, fără să le dea vreo emoție investitorilor.

Proiecte peste proiecte și autorizații peste autorizații

Singurii frustrați sunt proprietarii apartamentelor din blocul ceaușist, mințiți că imobilul din fața ferestrelor lor va avea trei etaje, pentru ca apoi să descopere că va ajunge la cinci etaje. Curios este că, deși panoul de informare de la fața locului precizează că imobilul va avea S+P+5E și supantă, conform autorizației de construire nr. 1.089 din 6 iunie 2016, eliberată de Primăria municipiului Constanța, pe site-ul instituției, imobilul care face obiectul autorizației nr. 1.089 are doar S+P+4E. Practic, pe 6 iunie, SC Comfort Construct SRL a obținut modificarea proiectului în timpul execuției autorizat conform A.C. nr. 1.428/10.09.2014 și AC nr. 1.627 /10.09.2015, "Construire imobil S+P+3E - garaje auto la subsol, spații birouri și servicii la parter, locuințe colective la etaj", conform HCL nr. 267/31.10.2011, "Modificare de proiect autorizat conform AC nr. 1.428/10.09.2014 prin extindere suprafață rampă acces, extindere subsol spații tehnice, schimbare regim de înălțime de la S+P+3E la S+P+4E, amplasare firme lumi-noase", conform HCL nr. 102/30.04.2015 prin supraetajare cu un nivel în limita a 20 la sută din suprafața construită desfășurată, conform Legii nr. 50/1991, art. 2, alin. (4), modificări interioare și fațade.

Pe autorizație scrie patru etaje, investitorul face cinci

Pesemne că este vorba despre o eroare pe site-ul Primăriei, unde, în loc de 5E, a fost scris 4E, căci investitorul a terminat al patrulea etaj și se lucrează deja la al cincilea.

"Chiar nimeni nu ne mai poate apăra în fața acestor oameni care își bat joc de noi? Ne duc cu zăhărelul ca pe cățeluși… Azi sunt trei etaje, mâine apar patru, pentru ca, la final, să le iasă la socoteală cinci etaje sau cine știe când se vor opri. Noi nu mai avem nici soare, nici verdeață, nici aer în geamuri. Cum se pot da astfel de autorizații, fără să le pese de viețile și de sănătatea oamenilor?", ne-a întrebat, supărat, unul din locatarii din blocul vechi. 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Liviu Chilian
8 iulie 2016
Rromarlani-porcidecaine rabiati! Starpituri satanizate(proverb românesc)

"Rromarlania este singura "țara" din

Liviu Chilian
8 iulie 2016
La porțile orientului

Rromarlania este singura "țara" din antilume in care ura fata de aproape e genetica. Un Neamt a guițat ca a fi Roman e o meserie. Il cheamă Crăciun. Sigur, înaintașii lui au fost starpituri veniți de'iurea si aciuați la sânul romanimii. Poate au fost musulmani. Turci sau Albanezi. In derâdere si'au spus "Craciun". Nici'un alt bobor creștin n'a îndrăznit sa îa in derâdere Nașterea Mântuitorului. N'ai sa găsești numele "Christmas" sau "Bogorodita". Zsidani satanici din Franta își spun Noel pe numele mic. Rromarlanii sunt mai rai decât Tziganii si Zsidanii. --- De ce Gaborul fudul nu intervine? N'a guițat el ca e primarabiatul 'tutulor' kustendilimanilor si constănțenilor?! Ar fi o soluție pt a descuraja PEGRA din "primărie". Cetățenii abuzați sa'l găbuiasca in cuibul de viespi pe unul din funcționarii satanici si sa'l...manolizeze in zidul bunkarului lui Crăciun. Abia atunci se vor speria starpiturile mazareno-zsidanesti. Amin!

pop
8 iulie 2016
SA-I OPREASCA CINEVA..

sa-i opreasca cineva! este o propozitie fada dar asta trebuie facut. din pacate se pare ca cei care trebuie sa nu permita asa ceva dau semnaturi. imi este drag sa ma plimb pe aceea zona dar ce vezi acum este dezolant, sunt o gramada de arhitecti care pesemne se si mandresc ca lucreaza pentru obste ca architect dar ei sunt primii vinovati de asa ceva. omenie nu exista la aceste creaturi care fac asemenea lucruri ; daca ar putea ar darama si blocurile carora le-au luat fata si ar construii si acolo. sunt dezamagit de cea ce vad si de indolenta si mizeria autoritatilor si asa zisilor edili. Au in scaun in administratia locala numai ptr interes personal , rusine ..

Cetatean
8 iulie 2016
FAGADAU - MINCIUNAU

Domnule Fagadau, poate le puteti explica constantenilor prin ce metoda au reusit posesorii tarabelor de flori situate pe strada Soveja, vis-a-vis de Piata Tomis III, sa ocupe 3 metri din totalul de 4 pe care il are trotuarul din respectiva zona. Cum ati permis ca tarabele de flori sa muste din trotuar in conditiile in care standurile de flori din piata sunt situate la 200 de metri distanta. Pietonii sunt obligati sa circule pe carosabil pentru ca tarabele de flori sunt puse exact in statia de autobuz care este si asa foarte aglomerata. Pe ale cui interese le serviti? Pe ale constantenilor sunt convisa ca nu, asta in conditiile in care mame cu carucioare de copii, batrini in baston, invalizi in carucioare si multe alte categorii de cetateni sunt nevoite sa iasa pe carosabil printre masini ca sa poata depasi zona. Ati periat zona Tomis III si i-ati gonit pe toti amaratii care vindeau o legatura de leustean, dar de mafia florarilor nu v-ati atins. Asta inseamna dreptate? Sau sunteti doar un FAGADAU ? Fagaduti si nu va tineti de cuvant ?

8 iulie 2016
Blocuri intre case de chirpic

nici macar nu se mediatizeaza indeajuns , mafia este destul de mare toata lumea isi trage partea , in capatul strazii zorelelor este un bloc cu 5 etaje desi legal este maxim P+1E , acceasi poveste pe strada dragoslavelor , pe strada rachitasi etc etc chiar nu ia nimeni masuri? daca primaria elibereaza autorizatii nu inseamna ca sunt si legale , politia lu peste ce pazeste nu se autosesizeaza nimeni? sunt situatii concret ILEGALE , certificatul urbanistic zice CLAR P+1E , CLADIREA ARE P+5E !!!!!! CE MAI RAMANE DE EXPLICAT??????????

6. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

iulian
8 iulie 2016
zonal

si eu mi-am facut un mic hotel in intravilan constanta p+3 si sunt foarte multumit; am toate actele necesare, si fara spaga, dar nu va spun unde .

Mazare per sempre
8 iulie 2016
Pai nu aceeasi locatarii l-au ales?

Daca locatarului suparat i-ai fi zis ceva de Mazare si gasca lui acum cativa ani te-ar fi luat la bataie - Merita pe Deplin ce li se face, asta au vrut, de asta au parte!

f
8 iulie 2016
jj

Mai grav este ca cei din primarie isi iau spaga,iar daca vrei sa-ti bagi gaze aceeiasi din primarie iti pun bete in roate.Spagari nesimtiti,asta este Constanta.Un oras de kkat.

unu
8 iulie 2016
din pacate Constanta...

Dar despre scolile de soferi vad ca nu zice nimeni nimic. Pe strazile din jurul fostului ITC nu se mai poate trai, aerul e mai poluat ca oriunde. De e ploaie, vant, zapada, ger sau canicula ei sunt mereu pe strazi cu masinile rablagite din dotare (unele zici ca sunt tractoare!!! fara exagerare). Nu se poate sta la masa afara, nu se pot odihni cei mici. Dis de dimineata, de cum rasare soarele se incoloneaza si incep "misiunea" si nu o incheie nici in weekend, ca e bine sa mai faci un ban in plus, chiar daca asta inseamna sa distrugi linistea fraerilor. Si daca ai cumva curaj sa protestezi te alegi si cu niste replici "prietenoase" de la instructori. Sa ne mai miram cum de sunt atatia soferi nepriceputi si atatea accidente??? Frumoasa viata mai avem....

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4468 secunde