Cum cresc plantele accelerat, fără să stea în pământ

839
Voluntarii Petrom, împreună cu reprezentanții Societății de Explorări Oceanografice și Protecția Mediului Marin "Oceanic Club", au construit, experimental, un sistem prin care plantele cresc mult mai repede, fără să stea în pământ. Intitulat Aquaponics, bazinul a fost făcut în cadrul Școlii din Castelu.
Acesta este un sistem de creștere accelerată a plantelor, fără utilizarea solului, doar cu apă în care sunt crescuți pești autohtoni.
"Plantele sunt instalate într-o cuvă cu pietriș sau pe suporți plutitori cu rădăcina învelită în burete deasupra unui tanc în care cresc pești autohtoni. Fecalele și resturile alimentare din apa peștilor sunt utilizate de plante ca hrană. La rândul lor, plantele epurează apa din bazin. Este un sistem integral biologic, fără utilizarea de îngrășăminte chimice sau alți aditivi. Plantele cresc în astfel de sisteme ușor de construit de două-trei ori mai repede decât în sol. Sistemul nu trebuie totuși confundat cu Hydroponics", explică președintele S.E.O.P.M.M., biologul Răzvan Popescu Mirceni.
De asemenea, aceleași echipe au participat la două acțiuni de inventariere a populației de țestoase din Pădurea Dumbrăveni și a populației de lilieci dintr-o peșteră. Împreună cu Victor Gheorghiu, biolog în cadrul Institutului de Speologie "Emil Racoviță" al Academiei Române, voluntarii au proiectat o poartă specială care să blocheze accesul publicului în perioadele sensibile pentru lilieci.
"Cel mai important aspect al acestei inițiative constă în faptul că se oferă un instrument instituționalizat de informare corectă și directă și sensibilizare a unui segment de public (angajații unei companii) cu privire la aspecte pe care cei mai mulți oameni le pierd din vedere în viața cotidiană", a mai adăugat Răzvan Popescu Mirceni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.555 secunde