Cum își păcălesc firmele de pază angajații. "Tot muncim, dar banii nu mai vin"

549
1
Cum își păcălesc firmele de pază angajații.

Articole de la același autor

Lună de lună, constănțenii depun zeci de reclamații la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM). Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al instituției, Florina Vișan, sesizările înregistrate vizează, în mod special, nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă. Desigur, mai există o categorie de oameni care, în ciuda problemelor pe care le au la locurile de muncă, preferă să tacă și să îndure condițiile proaste de lucru, numai pentru a nu-și pierde sursele de venit. 


Reprezentanții ITM susțin că mulți angajați se plâng și de neacordarea concediilor de odihnă sau a concediilor medicale. Mai mult decât atât, unii agenți economici refuză vehement să le elibereze o serie de adeverințe pentru șomaj, pensii sau nu le dau sporurile de muncă. 


Alte reclamații fac referire la desfa-cerea abuzivă a contractelor de muncă, a deciziilor și extraselor din Revisal. Desigur, o parte dintre reclamațiile trimise prin intermediul e-mailului sunt anonime și nu pot fi soluționate. Totodată, unele sesizări se referă la încetarea abuzivă a contractelor de muncă sau neacordarea preavizului legal în cazul concedierii. 


Ca de obicei, în topul firmelor cel mai des reclamate se află societățile de pază. Patronii acestora continuă să ignore legea, angajând în permanență agenți, pe care apoi refuză să-i mai plătească. În unele situații, societățile de pază reduc efectivele și își pun oamenii să presteze un număr mare de ore suplimentare, care nu se găsesc ulterior în pontaj. Din păcate, ne-a declarat Ion Rizea, fost agent de pază, la majoritatea firmelor de pază se lucrează un număr mare de ore și nu se ia în calcul că orice salariat are dreptul la repaos săptămânal sau că ar trebui să i se acorde un spor. 


Una dintre cele mai reclamate societăți de pază este Mike Security, cu sediul în Reșița, dar care are mai multe puncte de lucru în județul Constanța. Aici, situația este și mai gravă, întrucât firma s-a închis, iar salariații au lucrat până de curând fără să știe măcar acest lucru, trezindu-se că banii nu mai vin, dar ei tot muncesc. 


În plus, având sediul în alt oraș, scapă și mai ușor de angajați, pentru că majoritatea nu-și permit să meargă până la sediul principal al firmei, ca să-i tragă la răspundere. 


Pe de altă parte, au precizat inspectorii de muncă, unele firme sunt deja în insolvență sau falimentate, iar bieții oameni își continuă activitatea… 


Comentează știrea

SRI
29 mai 2017
firme fantoma

NU-I MAI PLANGETI PE ACESTI SACALY ..TOTI INTERLOPII NENOROCITI K RELATII si-au deschis firme de paza chipurile ..dar ei de fapt sun hoti in adevaratul sens al cuvantului ..au tot felul de ..inscrisuri pe masini parca sunt stat in stat ..divizie ..subunitate etc. sunt infractori care cu ajutorul politicienilor au capusat toata romania ..aici gasim angajati numai nenorociti care nu le place munca .lenevesc in masini si vorbesc la telefon ..iar hotii fura impreuna cu ei ..nu va faceti k nu stiti sau nu vedeti ...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 4.1262 secunde