Cum puteți deveni părinți mai buni

193
Cum puteți deveni părinți mai buni - cumputetideveni2-1566499614.jpg

Articole de la același autor

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, în colaborare cu Primăria comunei Cumpăna, va desfășura, în perioada 21- 30 august, un curs de educație parentală. Acesta va avea loc la Centrul multifuncțional de asistență socio-medicală din Cumpăna, de două ori pe săptămână. 


Scopul acestuia este de reduce numărul de copii instituționalizați și de a reintegra în familii minorii aflați în centrele de plasament. Potrivit reprezentanților DGASPC, la acest curs s-au înscris 10 mămici care locuiesc pe raza comunei Cumpăna, care doresc să-și dezvolte abilitățile parentale și care vor să împărtășească din experiența lor ca părinți.


Cursul de educație parentală are rolul și de a-i încuraja pe participanți să-și studieze mai în amănunt viața și modul în care ei relaționează cu copiii lor și de a descoperi o gamă mai largă de alternative pozitive și eficiente pentru rolul de părinte. 
Cu această ocazie, părinții vor învăța noi abilități de comunicare cu partenerul și cu copiii, dar mai ales cum să-și înțeleagă mai bine copiii. Apoi, ei vor învăța abilități eficiente pentru rolul de părinte și abordări pozitive ale disciplinării, dar și cum să construiască o rețea de sprijin pe plan local. 


În plus, în cadrul discuțiilor vor fi abordate și situațiile de violență în familie, abuz fizic și sexual și exploatarea copiilor prin muncă. La final, participanții vor fi informați cu privire la legislația în vigoare și modalitățile de prevenire a unor astfel de situații.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4061 secunde