Cum puteţi plăti taxele şi impozitele locale, fără să mergeţi la ghişeele SPIT

1489
Cum puteţi plăti taxele şi impozitele locale, fără să mergeţi la ghişeele SPIT - cumputetiplati-1643557970.jpg

Articole de la același autor

Este perioada în care mulţi constănţeni se grăbesc să îşi achite taxele şi impozitele locale pentru anul care doar ce a început. Potrivit reprezentanţilor SPIT Constanţa, contribuabilii care achită integral sumele datorate bugetului local până la data de 31 martie 2022 beneficiază de bonificații de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice din cuantumul impozitului sau taxei pe clădiri, impozitului sau taxei pe teren și a impozitului pe mijloace de transport.

Dacă nu vreți să staţi la cozi, există mai multe modalităţi de plată, care să evite aglomeraţia la ghişee. Astfel, puteţi achita online, pe site-ul www.spit-ct.ro, secțiunea „Servicii online/Plata impozite”, integral sau în cinci rate prin programul BT, pe site-ul www.ghiseul.ro, prin serviciul Internet Banking, prin ordin de plată predefinit pe canal electronic, utilizând Serviciul Internet Banking - Banca Transilvania.

Plăţi se pot face şi prin intermediul telefonului mobil, cu aplicația e-Tax Mobile – SPIT, disponibilă pe AppStore și PlayStore, sau prin ordin de plată - beneficiar Primăria Municipiului Constanța, cod fiscal: 4785631. Dacă doriţi să plătiţi prin numerar, o puteţi face prin serviciul Westaco Express, în magazinele Inmedio și la stațiile OMV Petrom, la agențiile băncii Garanti Bank şi la toate oficiile Poșta Română, iar, la agenţiile fiscale SPIT, se poate achita şi cu cardul bancar.

„În situația în care cetățenii optează pentru plata impozitelor și taxelor locale la ghișeele SPIT, reamintim că accesul este permis, în conformitate cu normele legale în vigoare, doar persoanelor care prezintă dovada de vaccinare împotriva virusului SARS-Cov-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, ori care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR negativ pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-Cov-2 nu mai vechi de 48 de ore. De asemenea, au acces persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-Cov-2”, transmit reprezentanţii SPIT Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5707 secunde