Cum puteți primi bani pentru deșeurile predate la stația de colectare Sigurec

9284
Cum puteți primi bani pentru deșeurile predate la stația de colectare Sigurec - cumputetireciclasigureccarrefour-1455038748.jpg

Articole de la același autor

Cu toții strângem în casă tot felul de deșeuri de care, la un moment dat, trebuie să scăpăm. Dincolo de faptul că ele pot fi reciclate, ajutând astfel la protejarea mediului, dacă le predăm la stația SIGUREC din parcarea Carrefour Constanța, în schimbul deșeurilor putem primi vouchere pe care să le folosim mai apoi la cumpărături.

Green Group, în colaborare cu Grupul Carrefour România, a inaugurat în luna decembrie 2015, prima stație SIGUREC din oraș, sistemul inteligent de preluare a deșeurilor direct de la consumatori, pe bază de recompensă.

Constănțenii pot aduce la stație peste zece tipuri de materiale reciclabile, de la ambalaje de plastic, ambalaje de sticlă sau doze de aluminiu, până la hârtie, carton, echipamente electronice, lămpi, becuri și baterii. Toate deșeurile colectate prin sistemul SIGUREC ajung direct în fabricile de reciclare din România.

Aparatele SIGUREC oferă recompense pentru deșeurile aduse, eliberând vouchere de reduceri la cumpărături, valabile în hipermarketurile Carrefour. Reducerile sunt calculate plecând de la următoarele valori de referință: 5 bani/un PET, 3 bani/doza de aluminiu, 1 ban/un borcan sau ambalaj de sticlă, 15 bani/kilogramul de hârtie sau carton. Pentru echipamentele electronice, valoarea pe kilogram variază în funcție de tipul aparatului predat, între 40 bani/kilogram și 9,7 lei/kilogram.

Totodată, utilizatorii au posibilitatea de a transfera valoarea bonului valoric primit către organizația Hospice "Casa Speranței". "Este important pentru noi să contribuim la reducerea deșeurilor din comunitățile în cadrul cărora avem magazine. Sistemul SIGUREC ne permite să punem la dispoziția clienților Carrefour soluții de colectare selectivă a deșeurilor, acesta fiind un comportament pe care îl recompensăm prin acordarea de vouchere ce pot fi folosite în hipermarketurile noastre", a declarat Andreea Mihai, director de marketing Carrefour România.

De asemenea, cu ajutorul aplicației SIGUREC, cei care aleg să depună deșeuri la stație primesc vouchere ce includ un cod QR și un cod numeric unic. Ei acumulează astfel puncte cu care se pot înscrie la concursurile active. Premiile constau în 2.000 de seturi de sacoșe pentru colectarea deșeurilor, 15 biciclete Pegas, trei tablete iPad mini, două trotinete electrice E-twow, două telefoane iPhone 6 și marele premiu, o mașină Toyota Yaris Hybrid.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4661 secunde