Curtea Brâncovenească, preocupată de educația românească

269
Curtea Brâncovenească,  preocupată de educația românească - curteabrancoveneasca-1391790210.jpg

Articole recomandate

Școala și Grădinița Brâncovenească din Constanța au organizat, zilele trecute, o conferință cu tema "Formarea caracterului", al cărui invitat a fost prof. Ioan Vlăducă, director științific al Școlii Brâncovenești. 
Dintre subiectele abordate, am remarcat principiile educației românești, suprasolicitarea intelectuală la elevi, formarea caracterului, alegerea profesiei. 
Caracterul este ansamblul însușirilor fundamentale psiho-morale ale unei persoane, care se manifestă în modul de comportare, în acțiunile și în ideile sale. El constituie fundamentul personalității. Aceasta explică de ce caracterul se află în centrul educației.
La formarea caracterului contribuie educația intelectuală, educația estetică, educația moral-religioasă, educația patriotică, educația practică și educația fizică. 
Educația intelectuală disciplinează mintea, ajutând persoana să ia decizii corecte în orice situație. 
Educația moral-religioasă trebuie să pună accent pe echilibrul virtuților. Atunci când sădim o virtute în sufletul copilului, trebuie să ne îngrijim și de acele virtuți cu care aceasta se află în echilibru. Astfel: smerita cugetare se echilibrează cu demnitatea, bunătatea se echilibrează cu dreptatea, curajul se echilibrează cu prudența, îngăduința și răbdarea se echilibrează cu combativitatea, blândețea se echilibrează cu fermitatea și eroismul. 
Munca practică dezvoltă diferite virtuți necesare în viață: răbdarea, ordinea, atenția, perseverența. Ea întărește în sufletul elevului încrederea în sine, bazată pe sentimentul putinței de a face ceva bun.
Educația patriotică este foarte importantă deoarece integrează în mod unitar și armonios celelalte componente ale educației.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7893 secunde