De la şcoală, direct în spital! DSP: "21 de elevi, de la același colegiu, internaţi cu toxiinfecție alimentară"

547
De la şcoală, direct în spital! DSP:
21 de elevi cu vârste între 6 și 18 ani, de la Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina, județul Olt, au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară, iar 14 dintre ei au rămas internați, informează, miercuri, Direcția de Sănătate Publică, citată de stiripesurse.ro


Potrivit DSP Olt, marți după-amiaza, s-au prezentat în Serviciile UPU și Pediatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, 21 de copii cu vârste cuprinse între 6-18 ani cu simptomatologie digestivă, informează News.ro.


Copiii aveau grețuri, vărsături, scaune diareice, durere de cap, frisoane și dureri abdominale.


14 copii au fost internați, dintre care 11 în secția de Boli Infecțioase și 3 în secția Pediatrie. 10 copii au forme ușoare de boală, iar patru dintre ei au forme medii.


„Tabloul clinic sugerează o suspiciune de tofiinfecție alimentară prin consum comun de alimente. S-a declansat ancheta epidemiologică. S-au recoltat probe biologice pentru stabilirea etiologiei (vărsături, scaune) de la bolnavi, la internare. Probele sunt în lucru în laboratorul DSP (9 probe). S-a demarat acțiunea de investigare în obiectiv (bucătăria Colegiului Național Ion Minulescu) pentru identificarea alimentelor incriminate, starea de sănătate a personalului deservant, condițiile igienico-sanitare ale obiectivului, identificarea materiilor prime”, arată DSP Olt.


Ancheta este derulată de DSP și de DSVSA, scrie stiripesurse.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5274 secunde