Delfinariul Constanța va sărbători „Ziua Mondială a Apei”

364
Delfinariul Constanța va sărbători „Ziua Mondială a Apei” - delfinariuconstanta3696x522-1680550512.jpg

Articole recomandate

Săptămâna viitoare se sărbătorește „Ziua Mondială a Apei”, iar la Delfinariul din Constanța va avea loc o activitate, „Să facem parte din schimbare- activitate practică desfășurată la Școala general nr. 37 Constanța.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993.

De ce este importantă Ziua Mondială a Apei?

Afectează milioane de oameni: se estimează că 780 de milioane de oameni trăiesc fără apă potabilă accesibilă și curată. Consumul de apă contaminată poate duce la o serie de boli care pun viața în pericol.

Poluarea apei afectează viața sălbatică: nu numai oamenii necesită acces la apă curată. În fiecare an, nenumărate animale mor ca urmare a poluării apei. Poluarea poate apărea în mai multe moduri, de la gunoi fizic la scurgeri de substanțe chimice, ceea ce face ca apa să devină toxică pentru animalele care depind de ea fie pentru băut, fie ca habitat.

Apa și lipsa ei ridică și multe alte probleme de mediu: Ziua Mondială a Apei are o temă anuală, cum ar fi Natura pentru Apă, care a fost dedicată găsirii soluțiilor naturale la crizele noastre actuale de apă. Multe dintre problemele de mediu cu care ne confruntăm sunt conectate între ele, de exemplu schimbările climatice și degradarea ecosistemului sunt în strânsă legătură sau uneori cauze directe, ale poluării apei, inundațiilor și secetelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6769 secunde