Demersuri pentru închiderea gropii de gunoi de la Tuzla

465
Demersuri pentru închiderea gropii de gunoi de la Tuzla - demersuripentruinchiderea-1608136201.jpg

Articole de la același autor

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au verificat, la începutul acestei săptămâni, stadiul închiderii depozitului neconform de deşeuri, situat pe teritoriul comunei Tuzla. Acesta este inclus în lista celor 48 de depozite rămase neconforme și pentru care Comisia Europeană a trimis României o scrisoare de punere în întârziere care presupune, de fapt, deschiderea formală a procedurii de infringement.



Pentru închiderea depozitului neconform Tuzla, Primăria Comunei Tuzla a întocmit proiectul tehnic și a încheiat în luna mai 2020 contract de finanțare din fonduri nerambursabile cu Administrația Fondului pentru Mediu. „La controlul efectuat în data de 8 decembrie pe amplasamentul depozitului neconform de deșeuri Tuzla, s-a constatat că lucrările de închidere au fost demarate mai devreme decât se estimase inițial. Comuna Tuzla a încheiat contract de execuție lucrări și a emis ordinul de începere a lucrărilor în data de 2 decembrie 2020, fiind predat amplasamentul către firma de construcții. Conform calendarului stabilit, termenul de execuție și finalizare a lucrării este de șapte luni”, explică Steluţa Popescu, comisarul şef al Comisariatului Judeţean Constanţa al Gărzii de Mediu.


Potrivit acesteia, etapele de închidere a depozitului, conform proiectului de execuție, au în vedere micșorarea bazei depozitului și lucrări de terasamente, retaluzarea depozitului, realizarea stratului suport, realizarea stratului de drenare a gazului de depozit, realizarea stratului de impermeabilizare, realizarea stratului de drenare a apelor pluviale, realizarea stratului final de pământ și sol vegetal, realizarea sistemului de colectare a gazului de depozit, realizarea sistemului de colectare a levigatului, realizarea puțurilor de monitorizare a apei freatice, realizarea sistemului de colectare a apelor pluviale şi împrejmuirea depozitului.


Comisarii Gărzii Naționale de Mediu vor continua controalele pentru monitorizarea etapelor de închidere a depozitului Tuzla, până la finalizarea lucrărilor la termenele stabilite.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5878 secunde