Din ce în ce mai mulți români merg în vacanță în Serbia

258
Din ce în ce mai mulți români merg în vacanță în Serbia - dinceincemaimultiromani-1462813722.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, Organizația de Turism a Serbiei își dorește să atragă mai mulți turiști români, realizând pentru aceasta un studiu pentru a afla care este percepția românilor despre Serbia ca destinație turistică.

În 2015, Serbia a înregistrat aproximativ 45.000 de turiști români, în creștere cu 20 la sută față de anul anterior. În medie, un turist român cheltuie în Serbia între 75 și 100 euro pe zi, sumă în care este inclusă și cazarea, conform statisticilor Oficiului Național de Turism al Serbiei.

Profilul turiștilor români din Serbia: grupuri de prieteni, oameni de afaceri și persoane în vârstă. Din studiu rezultă că peste 50 la sută dintre turiștii români care aleg Serbia au venituri medii, iar aproape 60 la sută dintre ei au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani.

Majoritatea turiștilor tineri aleg să călătorească alături de un grup de prieteni în perioada decembrie - februarie, când pot practica sporturi de iarnă, sau optează pentru city-break-uri în Belgrad. Cei mai mulți provin din județele din vestul României. O altă categorie reprezentativă este cea a oamenilor de afaceri care călătoresc periodic, pentru perioade scurte, în special în lunile de primăvară și toamnă. Totodată, peste 10 la sută dintre turiști sunt persoane în vârstă, care optează pentru circuite culturale, dar și pentru vizitarea mănăstirilor ortodoxe.

Jumătate din agențiile turistice din România care au destinația Serbia în portofoliu o promovează sub formă de pachete turistice de cinci - șapte zile în lunile de iarnă. 10 la sută dintre acestea promovează destinații specifice din Serbia, cum ar fi Belgrad și stațiunea montană Kopaonik, dar și city-break-uri și excursii de o zi, publicul principal fiind în special turiștii români din vestul țării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6625 secunde