Doctor Tudor Ciuhodaru, avertisment cu privire la consumul de droguri

231
Doctor Tudor Ciuhodaru, avertisment cu privire la consumul de droguri - doctor-1654520428.jpg
Dr. Tudor Ciuhodaru a lansat un avertisment în special pentru tinerii care merg în cluburi sau la concerte, în contextul în care 2 din 3 persoane consumă alcool sau droguri la astfel de evenimente. ”Mare atenție, ele sunt legale, dar mortale”, spune dr. Tudor Ciuhodaru, potrivit Antena3.ro


”Țineți minte când vorbeam în 2008 despre apariția acelor droguri de sinteză, etnobotanice? Țineți minte că proiectul meu de lege, Legea Ciuhodaru, a fost prima care a trecut prin Parlamentul României și venea cu o strategie coerentă, apropo de ceea ce înseamnă a aborda preventiv acest consum de droguri?

Să știți că ceea ce vedeți astăzi este doar vârful icebearg-ului și, din păcate, tratez de peste 20 de ani pacienți care consumă droguri în unitatea de primire a urgențelor. Dar vârsta este în continuă scădere, sunt forme tot mai severe, apar noi substanțe, iar faptul că vorbim despre un lucru pe care îl știe toată lumea este că la astfel de concerte, 2 din 3 persoane au consumat fie alcool, fie droguri.


 Mai țineți minte ce măsuri se luau în momentul în care se vorbea despre coronavirus la concerte? Toată lumea era testată, toată lumea era controlată, toată lumea era văzută în așa fel încât să nu se întâmple astfel de situații. 


Din punctul meu de vedere, ceea ce zic de atâția ani, gândiți-vă că acele etnobotanice, droguri de sinteză, au creat de fapt o piață cu comportamente, facilități, un anumit stil de abordare. Până când nu vom face educație pentru sănătate predată de la școală, fie măcar punând acolo un nou capitol la orele de biologie, în așa fel încât să știe fiecare dintre toți acești potențială consumatori la ce riscuri reale se expun, pentru că aici este diferența dintre viață și moarte, până când nu vom avea o strategie coerentă... nu mai vorbim despre ei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde