Dosare de urmărire pentru neplata la termen a impozitelor și taxelor locale

2569
Dosare de urmărire pentru neplata la termen a impozitelor și taxelor locale - satmareniexecutatisilit300x242-1316809376.jpg
Constănțenii care nu și-au achitate impozitele și taxele locale ar putea fi executați silit. Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța aduce la cunoștința contribuabililor că neachitarea impo-zitelor și taxelor locale la termenele scadente conduce la declanșarea procedurii de urmărire și executare silită. Scadența pentru semestrul al doilea al anului fiscal este 30 septembrie.
Procedura de urmărire și executare silită începe cu emiterea somațiilor pentru impozitele și taxele locale neachitate la data scadentă și încetează în momentul achitării sumei datorate în interiorul termenului de 15 zile de la comunicarea somației.
În situația în care debitul specificat în somație nu este achitat în termenul sus-amintit, procedura de urmărire și executare silită este continuată prin următoarele măsuri: înființarea popririlor pe venituri asupra disponibilităților bănești sau prin sechestrarea bunurilor aparținând debitorului.
Plata sumelor din dosarele de urmărire și executare silită se poate efectua la toate ghișeele instituției.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6081 secunde