RAJDP Constanța nu mai are dreptul de a aplica taxe și tarife pe drumurile din administrare

775
RAJDP Constanța nu mai are dreptul de a aplica taxe și tarife pe drumurile din administrare - claudiupalaz13-1316439564.jpg
Prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a atacat, astăzi, în contencios-administrativ Hotărârea nr. 5 privind stabilirea unor tarife, taxe și taxe speciale pentru anul 2007 (anexa 4d – taxe suplimentare de utilizare a drumurilor județene, aplicabile transporturilor care depășesc masa maximă admisă pe osie și/sau dimensiunile maxime de gabarit admise în circulație pe drumurile județene), adoptată în ședința din 7 februarie 2007 a Consiliului Județean Constanța și Hotărârea nr. 223/13.08.2008, ce completează hotărârea de mai sus. Până la soluționarea definitivă și irevocabilă a cauzelor, efectele juridice ale acestor hotărâri sunt suspendate de drept.
Prin urmare, începând cu data de azi, 19 septembrie 2011, transportatorii nu mai pot fi obligați de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța să plătească taxele și tarifele de utilizare a zonei drumurilor publice aflate în administrarea Consiliului Județean Constanța, pe care le colectează în prezent împreună cu echipaje ale polițiilor locale, cu sprijinul Poliției Rutiere din cadrul IPJ Constanța. Pe de altă parte, și Hotărârea 352/15.12.2010, ce modifică și completează HCJ 5/2007, a fost suspendată prin atacarea în contencios administrativ în cursul lunii februarie a acestui an.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5917 secunde