Cazarea la particulari, între prețuri bune și țepe adevărate

1406
4
Cazarea la particulari, între prețuri bune și țepe adevărate - eforiesudcazare2-1313592230.jpg
Pentru românii care nu își permit să stea la hotel, cazarea la particulari rămâne o variantă cum nu se poate mai bună. Tarifele sunt destul de mici, în unele cazuri chiar și la jumătatea celor solicitate de administratorii pensiunilor - unități de cazare parcă tot mai preferate de turiștii cu buget nu tocmai generos.

Iar acești particulari sunt cu zecile, fie că vorbim despre vile, case sau apartamente în apropiata vecinătate a stațiunii Mamaia, ori în celelalte stațiuni de pe litoralul românesc. Îi găsiți fie pe internet, fie la intrările în stațiuni, cu cheia în mână.

Atenție mare însă la anunțurile pe care le puteți găsi pe diverse site-uri. Nu toate oferă în realitate aceleași condiții sau facilități pe care proprietarii le menționează și astfel puteți fi mai mult decât dezamăgit. Puteți, bineînțeles, să căutați altă gazdă, dar acest lucru înseamnă timp și, de multe ori, bani pierduți.

Un astfel de exemplu de anunț… pompos: "Garsonieră prevăzută cu baie și bucătărie proprie, situată în apropierea supermarketului Billa, într-o zonă liniștită, cu vedere la mare". Zona o fi liniștită, dar vederea la mare cu siguranță nu este aceeași pe care și-o închipuie un turist care nu cunoaște orașul. În plus, distanța până la plaja din Mamaia (căci majoritatea turiștilor care se cazează în Constanța preferă această stațiune) este destul de mare (aproximativ 40 de minute cu autobuzul, în funcție și de trafic). Ce-i drept, plaja Modern este ceva mai aproape, dar cu siguranță nu atât de interesantă pentru turiști. Când vine vorba de preț, acesta este aproximativ același ca pentru camerele situate la câteva minute de mers pe jos de Mamaia, adică 70 de lei / noapte.

Cazarea în Constanța rămâne cea mai scumpă

Că tot am ajuns la stațiunea Mamaia, particularii cer aici, pentru zona Mamaia Nord (spre Năvodari), chiar și 300 de lei / noapte pentru un apartament cu două camere, cu toate dotările necesare. În acest caz, se acceptă doar patru turiști, chiar dacă nu puțini sunt chiriașii de ocazie care nu țin cont de numărul de persoane.

O altă garsonieră, cu absolut toate utilitățile, de această dată la doar trei minute de Mamaia, poate fi închiriată cu 80 lei / noapte.

Majoritatea prețurilor nu sar însă de 70 lei / noapte / cameră, fie că vorbim despre garsoniere, camere la casă, vilă, sau apartamente. În plus, dacă stați o perioadă mai mare, proprietarii sunt dispuși să și negocieze.

Prețurile la cazare în Costinești, la particulari, sunt oarecum la nivelul celor din preajma stațiunii Mamaia. De exemplu, patru persoane se pot caza într-o cameră cu două paturi duble pe care să dea 80 de lei pe noapte. Marea majoritate a particularilor închiriază însă cu 60 - 70 de lei / noapte / cameră.

Pentru Eforie Nord și Vama Veche, prețurile mai scad, comparativ cu Costinești (tariful mediu este de 60 de lei / noapte / cameră).

Mangalia pare să fie stațiunea, din rândul celor pe care le aleg mulți români, cu prețurile cele mai mici. O cameră poate fi închiriată aici, pentru o noapte, cu 50 de lei.

v v v

Toate aceste prețuri variază însă, în funcție și de afluxul de turiști și de perioadă. Se știe, week-end-urile sunt mai mult decât aglome-rate luna aceasta, așa că ar trebui să adăugați câțiva zeci de lei în plus pentru cazare, poate chiar sute.

Particularii au profitat și ei din plin de mini-vacanța de 15 august. Prețurile au crescut văzând cu ochii pentru românii care s-au aventurat să vină pe litoral fără a-și face o rezervare în prealabil. Astfel de clienți au fost din plin, așa că aceste gazde de ocazie și-au permis chiar să dubleze prețurile, pe alocuri.

Comentează știrea

cetatean care-si plateste darile
18 august 2011
munca la negru

Foarte urat ca prin acest articol informati si sustineti munca la negru. Pentru ca ,cei cu cheile nu sunt propietarii sau gazdele,cum vreti sa-i numiti,iar preturile de vanzare sunt in Constanta intre 100 si 120 lei pe noapte din care 20% revin "amaratilor cu cheile"care au impanzit statiunile de pe litoral si orasul Constanta dandu-le o imagine... In plus, nicaieri in lume nu vei intalni astfel de misiti care sa traga de turisti.Ati avut macar curiozitatea sa verificati daca va duc acasa la ei sau in alta parte? Surpriza va fi de proportii. Inca o data RUSINE !Asta nu este un articol de informare!

acelasi
18 august 2011
e oare frumos?

Chiar ma uitam la poza ! Ce bine arata Doamna ! Ce invitatie catre civilizatie !Ce noroc ca jurnalistii ii sustin !Activitate adevarata,nu-i asa?

alt cetatean care-si plateste darile
18 august 2011
impozite......

oare cati platesc impozit la veniturile realizate?!?!?!?!?

Dan
16 august 2015
Cazare Costinesti Particular

ATENTIE ! Nu va cazati la adresa Str.Linistei nr.3 Costinesti. Serviciile sunt de-a dreptul absente...nu se curata grupul sanitar...nu se matura nici macar holul sa nu mai zic de faptul ca un frigider amarat pute...am fost nevoit sa-l spalam noi...la ora 6 diminineata se matura curtea...evident ca nu se mai poate dormi...colac peste pupaza in ultima zi de cazare am fost efectiv dati afara la ora 10 pentru ca trebuiau sa vina alti clienti. Parca ziua hoteliera era pana la ora 12...sa nu mai vorbim ca aceste venituri nu sunt declarate...deci totul sa face la negru...la ferestrele camere nu exista jaluzele sau draperii deci intimitatea nu exista...dusuri infundate (nu scurgerile ci dusul pe unde ar trebui sa curga apa). La sesizarea acestor nereguli am fost huliti...citez (refetitor la jaluzele): "Pai ce ba...eu n-am bani pentru draperii pentru curul tau"...asta dupa ce platisem deja cei 50 pe noapte stabiliti pentru o saptamana. In concluzie...mare ATENTIE...daca noi ne-am friptacar altii sa nu mai pateasca la fel NU VA CAZATI IN COSTINESTI PE STRADA LINISTEI NR.3

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 17 August 2011
Stire din Monden : Andreea Bănică e sexy pe ski jet
Pagina a fost generata in 0.5046 secunde