Dosare penale pentru patru patroni prinși cu 43 de angajați la negru

590
107 persoane au fost descoperite, în luna mai, de inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanța. 43 de angajați la negru au fost găsiți numai la patru firme, ale căror patroni s-au ales cu amenzi de peste 64.000 de lei, dar și cu dosare penale. 
"Corpul de control Relații de Muncă din cadrul I.T.M. Constanța a verificat 511 agenți economici, din care 108 au fost sancționați, aplicându-se 134 sancțiuni contra-venționale cu o  valoare totală de 761.000 lei. Au fost depistați 45 angajatori care practicau munca fără forme legale, unde s-au aplicat amenzi în valoare de 640.000 lei, fiind găsite 107 persoane care nu aveau întocmit contract individual de muncă. Pentru patru angajatori, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru a stabili dacă aceștia se fac vinovați de încălcarea prevederilor art. 264 (3) din Lg.53 / 2003, aceștia având un număr total de 43 de persoane fără forme legale", precizează Eugen Bola, directorul executiv al ITM Constanța. 
Inspectorii au mai depistat neconformități precum încălcarea  prevederilor art.132 din Lg.53/2003 - privind repausul săptămânal, încălcarea prevederilor privind nerealizarea măsurilor dispuse în procesul verbal de control, neprezentarea documentelor la control, nerespectarea prevederilor privind evidența orelor de lucru prestate de salariați, încălcarea prevederilor referitoare la încheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, neacordarea drepturilor salariale restante și neînmânarea unui exemplar din contractul individual de muncă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5922 secunde