Două accidente mortale, în cercetare la ITM Constanța

395
Două accidente mortale, în cercetare la ITM Constanța - accidentemortale-1644001554.jpg

Articole de la același autor

Inspectorii de muncă de la malul mării cercetează, în prezent, două accidente mortale, care s-au produs în cursul acestei săptămâni. Unul dintre acestea s-a petrecut în data de 2 februarie, în jurul orei 10:50, când lucrătorul C.P. efectua lucrări de prindere și legare a unor bare de fier. Potrivit reprezentanților ITM Constanța, sarcina era urcată cu ajutorul macaralei la nivelul superior al construcției. Macaraua a ridicat sarcina și când se afla în dreptul etajului patru, aceasta s-a desfăcut și a căzut peste victimă.

Un alt accident a avut loc a doua zi, în jurul orei 00:10, când unui lucrător i s-a făcut rău și a căzut în incinta postului locomotivei. Din păcate, el a fost găsit de mecanicul de locomotivă cu care făcea echipă, în stare de inconștiență. La fața locului s-a prezentat un echipaj medical de la Smurd, care nu a putut decât să constate decesul lucrătorului. În ambele cazuri, evenimentele se cercetează de către ITM Constanța, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor.

În baza constatărilor efectuate de acesta, a declarațiilor martorilor și a documentelor preluate de la societățile angajatoare vor fi stabilite împrejurările și cauzele care au condus la producerea evenimentelor, precum și reglementările legale încălcate și pe cale de consecință răspunderile și măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0312 secunde