Drumurile județene, curățate de zăpadă de falimentara RJADP

346
1
Drumurile județene, curățate de zăpadă de falimentara RJADP - deszapezire-1480443162.jpg

Articole de la același autor

24 de localități din județul Constanța au încheiate contracte cu diferite firme pentru deszăpezirea dru-murilor. Restul fie fac aceste activități în regie proprie, cu utilajele comunei, fie urmează să încheie contracte. 


Potrivit centralizatorului privind situația contractelor de deszăpezire, făcut public de Guvern, în 29 de județe au fost încheiate contracte pentru întreaga rețea de drumuri naționale. Gradul de acoperire, conform con-tractelor încheiate, este parțial în județele Călărași, Dâmbovița și Ilfov, iar nouă județe, printre care și Constanța, nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru sezonul rece întrucât procedurile de atribuire se află în diferite stadii, fiind fie suspendate, fie contestate, fie anulate. 


Astfel, pe sectoarele de drumuri naționale pentru care nu sunt semnate acorduri cadru și nici contracte subsecvente, se va acționa cu utilaje proprii ale Com-paniei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR SA), precum și prin redistribuire de utilaje din viitoarele acorduri cadru care sunt în curs de semnare. 




Referitor la drumurile județene, activitatea s-a finalizat în 35 de județe, cu următoarele precizări. În județele Mehedinți și Neamț sunt încheiate contracte cu valabilitate până la sfârșitul acestui an și se parcurge procedura de achiziție pentru următoarea perioadă, începând cu 1 ianuarie 2017. În județul Constanța, intervenția se asigură în regie proprie, cu mențiunea că Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Constanța se află în procedură de faliment, iar în județul Argeș, deszăpezirea se realizează în regie proprie, prin utilaje din dotarea Direcției Județene de Drumuri și Poduri. 


Polaris acționează în Constanța, Mangalia, Eforie și Năvodari 
Contractul încheiat între Consiliul Județean Constanța și Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța are o valoare de 13.720.000 de lei și este valabil până la 31 martie 2017, asigurând toate drumurile județene. 


În municipiul Constanța, există un contract de des-zăpezire cu firma de salubritate, Polaris M Holding, pentru toată perioada iernii, iar valoarea se calculează în funcție de lucrările efectuate. La Mangalia, Eforie și Năvodari, acționează tot Polaris, în timp ce la Medgidia există un contract cu SC Iridex Group Import - Export București, filiala Costinești, iar la Cernavodă, există un contract cu SC Utilități Publice Gospodăria Comunală. În Agigea, autoritățile locale au făcut un contract de deszăpezire cu SC Agigea Serv Util SRL, iar în orașul Ovidiu, primăria a semnat cu SC Oviprestcon SRL. 


Comentează știrea

ovi
29 noiembrie 2016
Sunteti de groaza

Hotarati-va cine deszapezeste drumurile judetene Constantene. Ba falimentara RJADP, ba Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Constanța. Din cate stiu eu de acest lucru se va ocupa Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri (RAJDP) Constanta care nu se afal in procedura de faliment ci in insolventa.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3803 secunde