Iarna și-a intrat în drepturi. Circulație infernală și nervi întinși la maxim, în Constanța

1468
6

Articole de la același autor

Deși prognoza emisă de Administrația Națională de Meteorologie, Centrul Meteorologic General Dobrogea anunța ninsori, vânt și temperaturi cuprinse între -13 și -10 grade Celsius, străzile Constanței erau, ieri, pline de zăpadă, deși la sediul Primăriei Municipiului Constanța s-a întrunit Comandamentul de iarnă care gestionează situațiile de urgență pe timpul sezonului rece 2015 - 2016.

Nervi întinși la maxim și haos în traficul constănțean. Prima ninsoare a luat prin surprindere autoritățile locale din Constanța. Deși la sediul Primăriei Municipiului Constanța s-a întrunit Coman-damentul de iarnă, iar autoritățile susțin că au scos pe teren opt sărărițe, 20 de autospeciale cu lamă și au pus pe stand by cinci autogredere, 42 de încărcătoare frontale buldo și 22 wole, precum și 35 de autobasculante transport zăpadă, circulația din Constanța a fost, ieri, un adevărat coșmar.

Chiar și pe marile bulevarde și străzi din oraș, șoferii au fost nevoiți să se înarmeze cu multă răbdare și să facă slalom printre nămeții adunați pe șosele. Nici pietonii nu au circulat mai bine, asta pentru că, în ciuda avertismentelor, agenții economici sau proprietarii de spații comerciale nu s-au grăbit să curețe trotuarele sau aleile.

"S-a analizat modul în care au acționat cele nouă sărărițe, cele 20 de utilaje cu lamă și cei circa 100 de oameni care au curățat trecerile de pietoni și au încărcat manual zăpada.

Municipalitatea a solicitat ca, până la ora 16.00, toate bulevardele mari să fie curățate, în special bulevardul Aurel Vlaicu, podul Km 4-5 și pasajul Cumpenei, unde de obicei se formează polei.

În cazul în care este necesar, având ca antemergător un autoturism al Poliției Locale, utilajele vor interveni și pe drumurile secundare sau în alte locuri în care este imperios necesar. Toate intervențiile în teren se fac în baza unor grafice de lucru unde sunt cuantificate numărul de utilaje, zonele și distanțele pe care s-a intervenit, materialele consumate.

Mijloacele de transport în comun din oraș circulă fără probleme, dar în condiții de iarnă, pe toate traseele din oraș.

Comandamentul a colaborat cu Direcția Regională de Drumuri și Poduri, cu Administrația Porturilor Maritime Constanța și a ținut permanent legătura cu Serviciul de Ambulanță Județean, RATC, RAJA și RADET.

Reamintim că agenții economici au obligația să asigure îndepărtarea zăpezii, a gheții și a țurțurilor de streașină în zona imobilelor.

Dispeceratul de Situații de Urgență al Primăriei Municipiului Constanța răspunde non-stop la numărul de telefon 0241.55.00.55. Rugăm conducătorii auto să nu parcheze în locuri care ar îngreuna desfășurarea utilajelor de deszăpezire și să limiteze pe cât posibil deplasările pe drumurile publice cu autoturismele proprietate personală", a transmis Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

adevar
5 ianuarie 2016
adevar

O sa fie inchise drumurile sa scapam de o fasista si un fasist plin de bube pe..... (cine stie de cate locuri lea strans )

adevar
5 ianuarie 2016
adevar

O sa fie inchise drumurile sa scapam de o fasista si un fasist din Calarasi plin de bube pe . . .

Dan
5 ianuarie 2016
Castiguri part time

Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

mdeah
5 ianuarie 2016
aveti draci

voi aveti nervii intinsi la maxim ,eu am circulat normal calm si alti participanti la trafic au condus cu prudenta,cel putin asa a fost dimineata mea.Nu stiu la voi la cuget .... poate voi sunteti cei care incurca circulatia.

Simona
5 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

un cetatean
5 ianuarie 2016
MAZARE&CO in acelasi dormitor cu cei de la VECTRA

PROTEJATII LUI PASTAIE PREGATESC ODAILE DE LA BECI!!! TRIBUNALUL C-TA, in Dosarul VECTRA Nr. 15074/118/2012, Condamnă pe inculpatii ROȘU ADRIAN si MOISE GABRIEL la o pedeapsă de 10 (zece ) ani închisoare fiecare pentru săvârșirea infracțiunii de asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni si inselaciune. Aplică inculpatilor pedeapsa cea mai grea respectiv 18 ( optsprezece) ani închisoare fiecare pe care o sporește către maximul ei special astfel că în final inculpatii ROȘU ADRIAN si MOISE GABRIEL execută pedeapsa de 20 ( douăzeci ) de ani închisoare fiecare. Condamnă pe inculpatul MOLDOVEANU COSMIN la o pedeapsăde 8 (opt) ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de asocierea pentru săvârșirea de infracțiuni si inselaciune. Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea respectiv 16 ( șaiprezece) ani închisoare pe care o sporește către maximul ei special astfel că în final inculpatul MOLDOVEANU COSMIN execută pedeapsa de 18 (optsprezece) de ani închisoare. LA MAI MAREEEEEEEEE!!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3603 secunde