Câte zile libere vom avea în 2016

198
Câte zile libere vom avea în 2016 - catezile-1451916382.jpg

Articole de la același autor

Persoanele care lucrează conform unui program de lucru normal, de luni până vineri, se bucu-ră în 2016 de șapte zile nelucrătoare de sărbătoare legală. Față de ultimii patru ani, lucrurile stau mai prost, având în vedere că, între 2012 și 2015, salariații au avut parte de cel puțin opt libere legale.

Sărbătorile legale în care nu se lucrează sunt stabilite exclusiv în Codul Muncii, iar în prezent, există 12 astfel de zile.

Exceptând 1 și 2 ianuarie (vineri și sâmbătă), care deja au trecut, în acest an, celelalte libere legale pică după cum urmează: prima și a doua zi de Paște - 1 și 2 mai (duminică și luni); 1 mai (duminică); prima și a doua zi de Rusalii - 19 și 20 iunie (duminică și luni); Adormirea Maicii Domnului - 15 august (luni); Sfântul Andrei - 30 noiembrie (miercuri); Ziua Națională a României - 1 Decembrie (joi) și prima și a doua zi de Crăciun - 25 și 26 decembrie (duminică și luni). Anumite categorii de salariați trebuie să se prezinte la locul de muncă până și în zilele nelucrătoare de sărbătoare legală, potrivit Codului Muncii. Totuși, în această situație, legea impune angajatorilor să acorde compensații.

Mai exact, este vorba, în primul rând, de unitățile sanitare și de unitățile de alimentație publică. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.506 secunde