BNS va susține modificarea Codului Muncii prin acțiuni de protest

326
1
BNS va susține modificarea Codului Muncii prin acțiuni de protest - bnsdedeperodin-1448469200.jpg

Articole de la același autor

Recentul Consiliu Național al Blocului Național Sindical reprezintă un punct de referință pentru evoluția mișcării sindicale, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", Dede Perodin - președintele Sindicatului Liber al Navaliștilor din Șantierul Naval Constanța. 


Delegații reuniți în stațiunea Băile Govora au dezbătut inițiativele legislative promovate de confederația sindicală. 


BNS a adus o schimbare în modul de acțiune al mișcării sindicale, promovând inițiativa cetățenească de modificare a Codului Muncii. Documentația a fost întocmită de experții organizației, iar demersul legislativ a fost susținut de semnă-turile a 150.000 de cetățeni cu drept de vot provenind din cel puțin un sfert din județele țării. Toate instituțiile consultate au avizat-o favorabil, excepție făcând comisia juridică a Senatului. Apoi, proiectul de lege a fost aprobat tacit de către Senatul României și transmis Camerei Deputaților unde a primit aviz negativ din partea comisiei de muncă. Drept urmare, BNS a transmis către filialele județene un plan de campanie privind acțiunile ce trebuie întreprinse la nivel de județ, relatează Dede Perodin.


Nici parcursul celorlalte inițiative legislative ale BNS nu este mai bun. Proiectul legii privind negocierile colective a primit aviz negativ din partea Senatului. În schimb, proiectul legii privind conflictele colective a fost aprobat de Senat, urmând a fi înscris pe ordinea de zi a comisiei de muncă a Camerei Deputaților.


Delegații la Consiliul Național au discutat acțiunile întreprinse pentru consolidarea organizatorică și funcțională a BNS și a sindicatelor membre, prioritățile din sfera politicilor sectoriale, legea privind retrocedarea patrimoniului sindical, programul acțiunilor de protest, proiectele cu finanțare europeană, reprezentarea internă și internațională, modul de funcționare a dialogului social. Trebuie precizat că BNS a câștigat licitația organizată de Ministerul Muncii - Departamentul de Dialog - Social pentru realizarea unei cercetări privind starea dialogului social în România, în cadrul proiectului "România suntem noi". 


BNS a efectuat cercetarea de piață privind situația dialogului  social la nivel național, sectorial  și județean. Pe baza raportului  de cercetare, experții BNS au realizat un proiect de strategie de dialog social.


Din delegația Sindicatului Liber al Navaliștilor din SNC au făcut parte: președintele Dede Perodin, vicepreședin-tele Mihai Petrea, Ion Ionescu și Con-stantin Pușcașu - membri ai Consiliului SLN.


Comentează știrea

Mihai
9 decembrie 2016
Minciuni sindicale

Ce il mai pozati pe boul asta cu nas mare?? si-a vandut sufletul pt bani...a facut seralul la 55 de ani si acum face facultatea pe banii muncitorilor...nu i-ar fii rusine nohaiului de DEDE...s-a pus in genunchi si a pupat talpile patronului...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5438 secunde