Educație de mediu, de nota 10, cu Mare Nostrum

207

Articole de la același autor

Peste 500 de elevi ai instituțiilor de învățământ constănțene vor participa, în perioada următoare, la cursuri educative pentru protecția mediului. Acestea sunt pregătite de organizația nonguvernamentală Mare Nostrum, în cadrul unui proiect amplu. 


"Nelson Mandela spunea că «Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea», iar noi suntem de acord că educația reprezintă «motorul» dezvoltării unei societăți durabile. Alterările mediului natural, ca urmare a activității umane, s-au accentuat atât la nivel local, cât și global, motiv pentru care este necesar să creăm noi forme de relaționare între indivizi, societate și natură pentru a găsi modalități prin care să conviețuim împreună, în armonie", declară Cecilia Pătrăhău, purtătorul de cuvânt al Mare Nostru. 


Noul proiect Mare Nostrum, intitulat "Educație (de mediu) de nota 10", are ca scop îmbunătățirea calității vieții ge-nerațiilor actuale și viitoare, prin participarea activă în societate. În cadrul proiectului, vor fi susținute 30 cursuri educative, pentru elevi constănțeni, care vor învăța, alături de noi, ce reprezintă dezvoltarea durabilă și de ce educația este importantă pentru viitor. Elevii își vor dezvolta creativitatea și abilitățile de lucru în echipă, prin implicarea în proiecte de dezvoltare durabilă, scrise chiar de ei, prin care aceștia vor găsi idei și soluții necesare și atractive pentru școala lor. 


Proiectele elevilor vor fi incluse în concursuri, iar cele mai bune trei propuneri de proiecte vor câștiga premii. 


"Cele patru evenimente publice cu relevanță pentru mediu, cum ar fi Ora Pă-mântului, Ziua Mediului, Ziua Delfinului, Ziua Mării Negre, răspund cerințelor noului nostru proiect. Unul dintre acestea, Ora Pământului, a avut deja loc pe data de 19 martie, în Parcul Tăbăcărie. Preocuparea noastră pentru delfini rămâne constantă, așa că vom organiza 24 de monitorizări terestre și 15 acvatice, pentru a culege mai multe informații despre starea și modul de viață al cetaceelor din Marea Neagră", mai explică reprezentantul Mare Nostrum. 


O altă tematică abordată se referă la deșeurile marine, fapt pentru care a fost finalizată deja prima etapă de monitorizare a deșeurilor întâlnite pe întreg litoralul românesc, conform Ghidului de Monito-rizare a Deșeurilor Marine în Mările Europei, un document de orientare în conformitate cu Strategia Comună de Implementare pentru Directiva Cadru a Strategiei Mediului Marin. 


Tot în cadrul acestui proiect, vor avea loc zece expediții în ariile protejate din Dobrogea, pentru a le oferi participanților o experiență unică și reală, prin descoperirea unor zone complexe din punct de vedere al florei și faunei. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3899 secunde