Efectele postărilor "perfecte" de pe Instagram asupra femeilor

104
Efectele postărilor

Articole de la același autor

Doar 90 de secunde petrecute pe rețelele de socializare îi trebuie unei femei să se simtă neatrăgătoare. Este concluzia la care au ajuns experții în domeniu în urma unui studiu. Impactul negativ pe care îl are bombardamentul informatic legat de imaginile fizicului idealizat reprezintă un obiect de studiu pentru cercetători.

Analiza experților a investigat efectele psihologice pe care conturile influencerilor le au asupra unui grup de 211 persoane cu vârste cuprinse între 17 și 28 de ani. În urma cercetărilor, aceștia au stabilit că presiunea social media începe să se facă simțită asupra femeilor încă de la împlinirea vârstei de șase ani. Încă de atunci apar primele nemulțumiri legate de propriul corp. Echipa de experți a constatat că femeile și-au comparat corpul cu cel al unor persoane din conținutul „idealului de înfățișare” și s-au considerat invariabil mai puțin atractive. „Timpul total de expunere a fost de numai un minut și jumătate, dar am constatat că a fost suficient pentru a avea efecte dăunătoare”, a concluzionat dr. Fardouly, specialist în domeniu.

De asemenea, o altă problemă constatată o reprezintă filtrele tehnologice, care permit persoanelor celebre din social media să își îmbunătățească trăsăturile la niveluri nerealiste, provocând publicul la diverse comparații.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.3563 secunde