Elevii Liceului Economic au urcat la "bordul" bioreactoarelor Stației de epurare Constanța Nord

279
1
Elevii Liceului Economic au urcat la

Articole de la același autor

Mai mulţi elevi ai Liceului Economic „Virgil Madgearu” din Constanța au poposit în cursul zilei de marţi, 28 iunie, la Stația de epurare Constanța Nord. Potrivit reprezentanţilor RAJA SA, vizita se încadrează în graficul de activități al proiectului POCU „Stagii de practică inovative în domenii de specializare inteligentă”, desfășurat de unitatea școlară în parteneriat cu compania de apă. Liceenii din clasa a XI-a au fost interesaţi să descopere lucruri noi şi au avut posibilitatea de a afla că povestea apei preluate din sistemul de canalizare în stația de epurare începe cu zona grătarelor rare, locație unde se face o filtrare grosieră a apei reziduale. A urmat camera SCADA, destinată monitorizării și controlului proceselor tehnologice, iar turul stației a continuat cu vizitarea bioreactoarelor și a decantoarelor, locuri special amenajate și acoperite, în care apa este tratată pentru a fi curățată de toate impuritățile și apoi verificată, astfel încât la finalul procesului de epurare să fie redată circuitului natural, în perfectă stare, în Marea Neagră.

Instruirea practică, timp de mai bine de o oră, a trecut repede și cu folos, au declarat liceenii. Vizita elevilor la Stația de epurare Constanța Nord este foarte importantă în contextul în care ei participă la un program finanțat de Uniunea Europeană pentru stagii inovative în acest domeniu.

În acest fel, compania de apă RAJA Constanța menține deschisă poarta învățării continue pentru educarea tinerei generații, în vederea conștientizării problemelor de mediu și protejării naturii.

Comentează știrea

Duta
29 iunie 2022
pocu

Ca la orice POCU, faci o poză și apari in presă...dovadă pentru banii incasati. Legat de proiecte, cel derulat de ISJ gata...s.a terminat? Sau a ajuns și el la stația de epurare, alături de cei demiși???

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3087 secunde