Femei însărcinate, forțate de angajatori să-și dea demisia

1740
Femei însărcinate,  forțate de angajatori  să-și dea demisia - reclamatiiitm2-1505052990.jpg

Articole de la același autor

 Deși angajatorilor le este interzis prin lege să concedieze salariatele gravide, după ce au fost informați de starea acestora, există încă situații - deloc puține! - în care legea este călcată în picioare.

Lună de lună, reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) primesc zeci de reclamații de la constănțeni. De cele mai multe ori, angajații se plâng de neacordarea salariilor, a concediilor de odihnă sau medicale. De asemenea, unii agenți economici au refuzat vehement să le elibereze o serie de adeverințe pentru șomaj, pensii sau nu le-au dat diferite sporuri.

Alte reclamații au făcut referire la desfacerea abuzivă a contractelor de muncă, a deciziilor și extraselor din Revisal. Alte câteva persoane au cerut sprijinul ITM, pentru că foștii angajatori au refuzat să le elibereze adeverințe cu privire la perioada cât au lucrat la ei.

Luna aceasta, însă, mai multe femei însărcinate s-au prezentat la ITM pentru că patronii au refuzat să le dea banii pe concediile medicale sau au fost forțate să își dea demisia. Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care femeile care anunță angajatorul despre starea lor de graviditate nu pot fi concediate! Ele trebuie să știe că, pentru a beneficia de protecție la locul de muncă, au, însă, obligația de a se duce la medicul de familie pentru a obține un document care să ateste că sunt însărcinate.

"Toate acestea se întâmplă în condițiile în care plățile pe concediile femeilor gravide se fac din bugetul de stat", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ITM, Florina Vișan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.7118 secunde