Femeile sunt mai stresate decât bărbații că nu au job

439
Femeile sunt mai stresate decât bărbații că nu au job - 0e6cf9d31d44770e2ec111126cfd6a3b.jpg
La început de vară, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Constanța a organizat o Bursă a locurilor de muncă. Vineri, șomerii din Constanța au luat drumul, încă de la primele ore ale dimineții, către sediul agenției, în speranța că-și vor găsi un job.
Oferta a constat în 448 de locuri de muncă, oferite de 16 agenți economici, din domeniile turism, alimentație publică, construcții navale și servicii. Cum era de așteptat, majoritatea job-urilor oferite erau pentru unitățile de pe litoral, fiind căutați ospătari, bucătari sau cameriste. Cei interesați au putut să-și depună CV-ul și pentru un post de agent asigurări, lăcătuș mecanic, muncitor necalificat sau paznic. Oferta a fost variată, iar prezența numeroasă, au susținut, la final, reprezentanții AJOFM Constanța.
"A fost o prezență numeroasă, având în vedere că nu a fost o bursă generală a locurilor de muncă. Au fost persoane angajate pe loc, ceea ce ne bucură, iar altele au fost selectate în vederea încadrării în muncă", ne-a declarat Gabriela Spătaru, purtător de cuvânt AJOFM Constanța.

Jumătate dintre cei prezenți și-au găsit un job
Astfel, din totalul celor 375 de constănțeni care au căutat un loc de muncă, 187 au fost selectați de angajatori în vederea înca-drării în muncă, iar 28 au fost angajați pe loc. Este vorba de 10 agenți asigurare, 2 inspectori asigurări, 2 lăcătuși mecanici, 4 lăcătuși construcții navale, 1 mecanic agricol, 3 muncitori necalificați. Ceea ce înseamnă că jumătate dintre cei care au venit la bursă au plecat mai liniștiți, știind că sunt avuți în vedere pentru slujbele oferite.
Spre deosebire de bursele trecute, de această dată, femeile s-au remarcat printr-un interes mai mare pentru a-și găsi un loc de muncă. Astfel, aproape două treimi dintre șomerii aflați în căutarea unui loc de muncă erau de sex feminin. De altfel, potrivit datelor statistice puse la dispoziție de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), mai bine de jumătate din șomerii din județul Constanța (14.030 de șomeri pe luna aprilie) sunt femei, rata șomajului în rândul femeilor fiind de 5,7%.

Mai puțini șomeri
Rata șomajului este în scădere în județul nostru. În luna aprilie a fost înregistrată o rată a șomajului de 4,44%, în vreme ce în martie statisticile arătau o rată de 5,2%. Reprezentanții agenției sunt de părere că numărul șomerilor va continua să scadă, până în toamnă, când se va înregistra o ușoară creștere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 August 2010
Stire din Social : Toamna se numără șomerii
Pagina a fost generata in 0.7352 secunde