FMI solicită Guvernului să stopeze Prima casă și creșterea pensiilor

203
FMI solicită Guvernului să stopeze Prima casă și creșterea pensiilor - primacasa620x35016240000-1559903813.jpg

Articole recomandate

FMI recomandă moderație fiscală și înăsprirea politicilor monetare, subliniind importanța și nevoia de investiții publice, precum și corelarea creșterilor salariale cu productivitatea, arată concluziile misiunii FMI care s-a aflat în România pentru vizita de evaluare a economiei.


Jaewoo Lee, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în România, a explicat că, în timp ce creșterea economică ar putea rămâne în România la circa 4%, deficitul de cont curent va depăși nivelul de 5% din PIB. "În timp ce veniturile oamenilor au crescut rapid spre un nivel apropiat de cel al țărilor avansate din Uniunea Europeană, creșterea economică bazată pe consum a creat dezechilibre macoeconomice. Presiunea inflaționistă a revenit la suprafață, afectând în mod disproprționat veniturile reale ale oamenilor săraci și subminând competitivitatea", a spus Jaewoo Lee la conferința de presă de vineri, conform stiripesurse.

Reprezentanții FMI susțin că deficitul fiscal și cel de cont curent au crescut, iar investițiile pblice cât și cele private au scăzut în ultimii ani, ceea ce afectează perspectivele de creștere. Deficitele au crescut foarte mult, consideră Jaewoo Lee, față de vecinii din regiune, ceea ce nu este normal într-o perioadă de bunăstare și creștere economică. "Este necesară o schimbare a politicilor guvernului pentru a reduce posibilitatea unui scenariu de recesiune. Un trend descendent îi va afecta mult mai sever pe cei cu venituri mici și standardul lor de trai", a spus oficialul FMI, citat de romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1207 secunde