Focuri de armă pentru oprirea unui autoturism încărcat cu ţigări de contrabandă

295
Focuri de armă pentru oprirea unui autoturism încărcat cu ţigări de contrabandă - contrab1-1704788414.jpeg

Articole de la același autor

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au făcut uz de armă pentru oprirea unui autoturism încărcat cu ţigări de contrabandă, au anunţat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.


Potrivit acestora, maşina, în care se aflau 4.000 pachete cu ţigări, a fost urmărită în trafic zeci de kilometri, după ce şoferul a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor.


"În data de 8 ianuarie 2024, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră botoşăneni beneficiind de sprijinul colegilor din cadrul Poliţiei Botoşani au desfăşurat o acţiune punctuală pentru combaterea contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. În cadrul acţiunii desfăşurate au identificat, în municipiul Botoşani, un autoturism suspect a fi implicat în activităţi de contrabandă. Şoferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale poliţiştilor de frontieră şi, în consecinţă, aceştia au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât şi către pneurile autoturismului. Deşi era urmărit de autospeciala de poliţie cu semnale acustice şi luminoase, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea către Dorohoi, iar în localitatea Pădureni, pe fondul vitezei excesive, a lovit un cap de pod. Şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit, dar colegii noştri l-au urmărit aproximativ un kilometru şi, pentru că nu s-a supus somaţiei legale, au efectuat două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale", au precizat oficialii ITPF.


Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a fost imobilizat de către poliţiştii de frontieră, iar în autoturism au fost descoperite şapte colete ce conţineau aproximativ 4.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 38.000 lei.


Poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul avea montate numere false de înmatriculare.




foto: ITPF IASI/Agerpres


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6605 secunde