Fundă umană, dedicată persoanelor infectate cu HIV

648
Fundația "Alături de Voi" România marchează astăzi Ziua Mondială de luptă anti SIDA, sub egida campaniei "Deschide-ți inima! Sunt la fel ca tine!". Constănțenii sunt chemați să se prindă alături de voluntari într-o fundă umană imensă, ca simbol al solidarității cu persoanele infectate cu HIV.
Evenimentul de anul acesta este însă unul special și se vrea un semnal de alarmă asupra situației grave în care se află bolnavii din România în acest moment. "Situația este cea mai severă din ultimii ani și plasează țara noastră cu cel puțin zece ani în urmă, după ce timp de aproape șase ani s-au cheltuit în România peste 38 de milioane de dolari din Fondul Global de combatere a HIV/SIDA, TBC și Malarie pe programe de prevenire, tratament și servicii medicale în domeniu. În acest moment considerăm că nici tratamentul nu mai este controlat, dar nici răspândirea infecției. Pentru a chema factorul politic la responsabilitate am redactat petiția «Nu transformați politica de sănătate publică în politică de exterminare!»", a explicat Mirela Ivan, reprezentantul ADV Constanța.
Așadar, astăzi, toți cei care se alătură în lupta împotriva acestei boli grave sunt așteptați de la ora 15,30 pe platoul din fața City Park Mall. Acolo se va construi un monument simbolic din cutii de carton, pânză roșie și lumânări, iar de la ora 16,00 cei prezenți vor aprinde lumânări în memoria celor decedați de SIDA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 01 Decembrie 2011
Stire din Sănătate : Boala care a speriat omenirea
Marţi, 29 Noiembrie 2011
Stire din Sănătate : Cum ne ferim de bolile de piele
Luni, 28 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : De ce sunt oamenii geloși
Pagina a fost generata in 0.3272 secunde