Galerie foto. Primele imagini cu eclipsa de Soare, văzută la Constanţa

1095
Galerie foto. Primele imagini cu eclipsa de Soare, văzută la Constanţa - screenshot20221025133925facebook-1666694504.jpg

Articole de la același autor

UPDATE. A început eclipsa parțială de soare! Fenomenul poate fi admirat la Planetariul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. 












xxx 


Eclipsa parțială de soare poate fi urmărită la Planetariul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii.

Fenomenul va putea fi observat de pe platoul din fața Planetariului, începând cu ora 12.27 până la 14.50. Trei dispozitive de observare, dotate cu filtre speciale, vor fi puse la dispoziția celor interesați.
 

Eclipsa va avea o acoperire a soarelui de aproximativ 42%, ceea ce nu este deloc puțin. În afară de cei doi aștri, Luna și Soarele, care se află în zona semnului zodiacal al Fecioarei, vom avea prezent pe cer și Venusul. Vom avea trei corpuri cerești, foarte apropiate unul de altul, ceea ce face și mai interesantă vizionarea lor. Nu departe, tot în zona semnului zodiacal Fecioară vom observa și planeta Mercur.
 

"Recomandăm folosirea ochelarilor de protecție cu plăcuțe asemănătoare ochelarilor de sudură sau a ochelarilor de eclipsă care se găsesc în comerț.", transmit reprezentanţii instituţiei.


Următoarea eclipsă de Soare vizibilă din România va avea loc pe 29 martie 2025 şi va putea fi observată doar în zona vestică şi nordică a României, magnitudinea fiind foarte mică, de 0,04. 


sursa foto: Planetariul Constanţa


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3656 secunde