Gimnasta Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, va concura la Mondialele de la Liverpool

324
Gimnasta Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, va concura la Mondialele de la Liverpool - 1-1666695328.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă, 29 octombrie, la Liverpool, vor începe întrecerile celei de-a 51-a ediţii a Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică. Peste 400 de sportivi vor concura la M&S Bank Arena, iar în cursa pentru medalii va intra şi Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa.

De ani buni, gimnastica românească îşi tot caută calea. Vremurile în care medaliile curgeau precum o realitate firească au apus, iar prezentul este marcat de mediocritate. Pe acest fundal, România nu va alinia o echipă feminină la Mondialele de la Liverpool, ci va spera să „ciupească” medalii în concursul individual.

„Din păcate, România nu participă cu echipa la Campionatele Mondiale de gimnastică. Asta şi pentru că sistemul de calificare la Jocurile Olimpice s-a schimbat. Se poate obţine calificarea cu echipa şi anul viitor. Nu este un lucru plăcut pentru noi, pentru că am fost tot timpul pe podium cu echipa de gimnastică, iar azi nu putem trimite o echipă la Campionatele Mondiale. Asta spune multe”, a declarat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu.

Astfel, în competiţia feminină, România va fi reprezentată de Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, şi Ana Maria Bărbosu, iar în întrecerea masculină, echipa este formată din Andrei Muntean, Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Răzvan Marc şi Roland Modoianu.

Andreea Preda şi Ana Maria Bărbosu vor concura în calificări în cea de-a doua subdiviziune, alături de gimnaste din Spania, Israel, Ecuador, Islanda, Thailanda şi Venezuela. Ele vor începe competiţia la paralele.

La masculin, echipa României va concura în cea de-a treia subdiviziune, prima rotaţie la bară, alături de reprezentanţii Spaniei, Japoniei, Ucrainei, şi de sportivi din Lituania, India, Suedia şi Bulgaria.

Finalele vor avea loc după următorul program: 1 noiembrie - finala pe echipe feminin; 2 noiembrie - finala pe echipe masculin; 3 noiembrie - finala individual compus feminin; 4 noiembrie - finala individual compus masculin; 5 noiembrie - finale pe aparate (sol, cal, inele, respectiv sărituri şi paralele); 6 noiembrie - finale pe aparate (sărituri, paralele, bară, respectiv bârnă şi sol).

Condusă de Ingrid Istrate, delegaţia României va pleca spre Liverpool, marţi, 25 octombrie, sportivii urmând a fi însoţiţi de antrenorii Gina Gogean Groza, Lucian Sandu, Marius Berbecar, Marius Urzică şi Gerard Speestra, de arbitrii Angela Cacoveanu şi Nicuşor Pascu şi de cadrele medicale Lucian Nicolescu, Răzvan Spirescu şi dr. Mihai Râşcu.

Corina Moroşan şi Marcela Fumea vor fi team-manageri pentru delegaţia feminină, respectiv pentru cea masculină.

XXX

După succesul înregistrat, în luna iunie, la Circul Metropolitan, Federaţia Română de Gimnastică va organiza, în data de 23 noiembrie, cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Gimnastică pentru toţi. Evenimentul va avea loc la Sala Sporturilor din Bacău, iar înscrierile se pot face până miercuri, 26 octombrie.

România va participa, în premieră, în 2023 la World Gymnaestrada, cea mai importantă competiţie de Gimnastică pentru toţi a federaţiei internaţionale.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4138 secunde