Andreea Preda, sus pe podium! Gimnastele tricolore, campioane la Romgym Trophy

260
Andreea Preda, sus pe podium! Gimnastele tricolore, campioane la Romgym Trophy - 1-1664699577.jpg

Articole de la același autor

„Regalul Gimnasticii româneşti” - Campionatele Naţionale Open şi Romgym Trophy - s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Exerciţii cu grad sporit de dificultate, medalii pentru Constanţa şi România şi o întâlnire surpriză cu antrenorii Mariana Bitang şi Octavian Bellu.

Gimnasta constănţeană Andreea Preda, de la CSS 1, a cucerit medalia de bronz în finala la individual compus din cadrul Campionatelor Naţionale Open, competiţie desfăşurată la Sala Polivalentă din Bucureşti, concomitent cu întrecerile Romgym Trophy.

Aurul i-a revenit Anei Maria Bărbosu, care a totalizat 54,233 puncte (12,933 la sărituri, 13,700 la paralele, 14,033 la bârnă, 13,567 la sol), în timp ce Amalia Ghigoarţă, cu 53,266 puncte (13,133 la sărituri, 12,933 la paralele, 13,567 la bârnă, 13,633 la sol), a urcat pe cea de-a doua treaptă a podiumului.

Aflată în ultimul an de juniorat, Amalia Ghigoarţă a cucerit titlul de campioană naţională cu echipa LPS Cetate Deva, împreună cu Ioana Danciu, Ioana Crişan, Bianca Dinu şi Lilia Cosman.

Echipa CS Farul-CSS 1 Constanţa, în componenţa Andreea Preda, Miruna Valentina Botez, Alexia Vănoagă şi Bianca Vişovan, a devenit vicecampioana României, iar gimnastele de la CS Dinamo Bucureşti - Ella Oprea, Antonia Duţă, Andreea Bucur, Alexandra Costea, Ana Maria Turcu - au intrat în posesia medaliilor de bronz.

La Romgym Trophy, naţionala României, pentru care au evoluat Ana Maria Bărbosu, Amalia Ghigoarţă, Andreea Preda, Crina Tudor şi Antonia Duţă a luat aurul, argintul a fost obţinut de Norvegia, iar bronzul, de Ginnastica Civitavecchia (Italia).

44 de sportive, reprezentând patru naţiuni - Italia, Norvegia, Egipt şi România - au concurat în „Regalul Gimnasticii” de la Bucureşti. Tricolorele sunt legitimate la CSM Arad, CSS Bârlad, CS Dinamo, CSA Steaua Bucureşti, CS Farul-CSS 1 Constanţa, LPS Cetate Deva şi CSS Focşani.

Evenimentul a prilejuit reîntâlnirea cu Mariana Bitang şi Octavian Bellu. Cei mai buni antrenori din lume nu pot sta departe de sportul în care au scris pagini de aur şi au venit să asiste la competiţiile de la Sala Polivalentă. Graţie Fundaţiei Casa Campionilor, spectatorii au putut vedea o parte dintre gimnastele care au scris istorie de-a lungul anilor.

XXX

La masculin, Gabriel Burtanete a cucerit nu mai puţin de trei medalii de aur. Fostul campion mondial de juniori s-a impus în concursul individual (79.834) atât la Campionatul Naţional Open, cât şi la Romgym Trophy. El a fost secondat, la ambele competiţii, de Rafael Szabo (76.400). Bronz pentru Roland Modoianu (76.300) la Naţionale, respectiv pentru Petar Vefic (Serbia, 72.634) la Romgym Trophy, informează Federaţia Română de Gimnastică.

Alături de Roland Modoianu, Robert Burtanete, Nicholas Ţarcă şi David Puicea, coechipierii săi de la CSA Steaua, Gabriel Burtanete a urcat pe prima treaptă a podiumului şi-n competiţia pe echipe. Argint pentru CS-CSS Lugoj, bronz pentru CS-CSS Dinamo.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8248 secunde