Cupa Mondială Challenge de la Mersin (Turcia)

Gimnasta Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, medaliată cu argint şi bronz

204
Gimnasta Andreea Preda, de la CSS 1 Constanţa, medaliată cu argint şi bronz - 1-1665400812.jpg

Articole de la același autor

Sportivii români au cucerit nu mai puţin de şapte medalii - patru de aur, una de argint şi două de bronz - în finalele pe aparate din cadrul Cupei Mondiale Challenge de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia). Constănţeanca Andreea Preda, de la CSS 1, din nou pe podium!

Calificată în trei finale, gimnasta constănţeană Andreea Preda, sportivă legitimată la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1, a cucerit două medalii la Cupa Mondială Challenge de la Mersin, confirmând încrederea acordată de către tehnicienii lotului României.

În finala la sol, constănţeanca a primit cea de-a doua notă, 12.650, suficient cât să-şi adjudece medalia de argint, iar în finala de la bârnă, exerciţiul său a fost notat cu 12.600, ceea ce i-a adus o nouă medalie, de data aceasta de bronz. Andreea a evoluat şi în finala de la paralele, dar a avut mai multe ezitări, a primit doar 12.250 şi a încheiat competiţia pe locul al optulea, ultimul.

Vedeta delegaţiei tricolore a fost însă Ana Maria Bărbosu. Gimnasta de la CSS Focşani a concurat impecabil în cele trei finale şi şi-a trecut în palmares trei medalii, toate de aur, la paralele (13.600), bârnă (13.950) şi sol (12.900).

La masculin, Gabriel Burtanete a cucerit şi el aurul la sărituri, cu o medie de 14,725 (note de 14,750, respectiv 14,700), primind cu această ocazie trofeul pentru „cel mai bun gimnast la sărituri” în acest sezon al Cupei Mondiale Challenge.

La paralele, cu o notă de 14.400, Andrei Muntean a obţinut medalia de bronz, aparat la care Gabriel Burtanete a fost al şaptelea, cu 13.900.

Andrei Muntean s-a clasat pe locul patru la inele (13.850) şi pe şase la sol (13.800), în timp ce Răzvan Marc a fost al cincilea la bară (13.550) şi al şaselea la inele (12.700).

Concursul de la Mersin a fost ultimul test pentru gimnaştii români înaintea participării la Campionatele Mondiale de la Liverpool (29 octombrie - 6 noiembrie).

XXX

Federaţia Română de Gimnastică a semnat un nou parteneriat cu autorităţile locale din Bacău pentru organizarea competiţiilor. Astfel, în oraşul lui Bacovia, cu sprijinul primăriei municipiului, în perioada 18-27 noiembrie, vor avea loc întrecerile Campionatelor Naţionale pentru juniori.

Consiliul local al Primăriei Municipiului Bacău a aprobat cu majoritate de voturi evenimentul „Gimnaşti mici. Mari Campioni”.

Tot la Bacău, oraş cu o lungă tradiţie în gimnastică, în acelaşi timp cu disputa juniorilor pentru medalii, vor avea loc acţiuni de selecţie şi un festival de gimnastică pentru toţi.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Gimnastică

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.486 secunde