Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea călătorilor abandonați de Blue Air

181
Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru repatrierea călătorilor abandonați de Blue Air - guvernulaalocat5milioanedeleipen-1662559219.jpg

Articole de la același autor

Ca urmare a situației generate de suspendarea zborurilor de către compania aeriană Blue Air, toate autoritățile, toate ministerele au fost mobilizate pentru a gestiona efectele generate de această decizie, care i-a afecta pe călătorii care așteptau în aeroporturile din țară, dar mai ales în afara granițelor. În aceste condiții, prioritară a fost sprijinirea cetățenilor români care, aflați în afara țării, aveau nevoie de ajutor pentru a se putea repatria.

Drept urmare, premierul Nicolae Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care a decis să acorde sprijin cetățenilor români aflați în afara țării și afectați de decizia companiei Blue Air.

În cadrul ședinței de guvern de astăzi, 7 septembrie 2022, primul ministru a dispus ca toate autoritățile și ministerele competente să efectueze demersurile și să ia toate măsurile legale pentru a recupera sumele datorate de această companie a statului român.
 

S-a decis ca Ministerului Transporturilor, printr-o suplimentare de buget, să realizeze, prin TAROM, activitățile de aducere în țară a românilor care sunt afectați de suspendarea zborurilor de către Blueair, cheltuielile urmând a fi recuperate.

La nivelul Ministerului Afacerilor Externe există un cell-center cu un număr de telefon unic, pus la dispoziția românilor aflați în afara țării, pentru a-și semnala nevoie de sprijin. Până în prezent, peste 2.000 dintre ei care au cerut un astfel de sprijin.

Ca atare, Guvernul României a aprobat astăzi hotărârea prin care a alocat suma de cinci milioane de lei, din fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția guvernului, așa cum este prevăzut în bugetul de stat în anul 2022, pentru a suplimenta bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii pentru a suporta costurile de repatriere pentru cetățenii români și pentru acordarea unui ajutor financiar de urgență. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3945 secunde