Îmbrăcăminte periculoasă pentru copii, descoperită de comisarii OPC

645
Îmbrăcăminte periculoasă pentru copii, descoperită de comisarii OPC - hainutemicipozamare-1330718811.jpg
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au efectuat, recent, mai multe controale în magazine privind securitatea îmbrăcămintei pentru copii. Verificările au urmărit, inclusiv depistarea de produse periculoase, ale căror cordoane glisante nu respectă cerințele de siguranță.
Au fost controlați, în total, 854 de operatori economici, din care 709 prezentau abateri de la prevederile legale. Valoarea produselor cu abateri a fost de 903.427 de lei. Inspectorii au găsit treninguri, geci și alte costumașe cu cordoane ce prezentau pericol de sugrumare, cu cordoane glisante și au dispus retragerea lor de la vânzare.
De asemenea, cu ocazia controlului, au fost prelevate 33 de probe de îmbrăcăminte pentru copii, pentru analizarea compoziției fibroase. Rapoartele de expertizare Larex au emis concluzia potrivit căreia, la 13 produse analizate, reprezentând 39,4% din totalul prelevărilor efectuate, compoziția fibroasă determinată nu corespunde cu cea inscrip-ționată pe eticheta acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Septembrie 2011
Stire din Fun : Mă iubești doar pentru haine?!
Pagina a fost generata in 0.3227 secunde