„Împreună, pentru o plajă mai curată!”. Nisipul şi digurile din Eforie Nord, curăţate de localnici

692
„Împreună, pentru o plajă mai curată!”. Nisipul şi digurile din Eforie Nord, curăţate de localnici - impreunapentruoplaja-1618247490.jpg

Articole de la același autor

Un grup de localnici inimoşi, format din şase adulţi şi nouă copii, au luat la pas sâmbătă, 10 aprilie, plaja din Eforie Nord şi au strâns toate gunoaiele pe care le-au găsit. Acţiunea de voluntariat pentru ecologizarea plajei şi digurilor din Eforie Nord s-a desfăşurat sub îndemnul „Împreună, pentru o plajă mai curată”.

10 saci mari de gunoi au fost umpluţi în mai puţin de trei ore, doar din zona digurilor Steaua de Mare şi Debarcader. Cele mai multe deşeuri sunt ambalaje din plastic şi aluminiu, însă voluntarii au găsit şi numeroase materiale care nu îşi au locul în proximitatea mării. La final, copiii au primit şi diplome de participare.

„Ca munca noastră să nu fie în zadar, fac apel către administratorul plajelor, Apele Române Dobrogea Litoral, să fie prezente coşuri de gunoi şi în restul anului, în extrasezon, nu doar în perioada de vară. Localnicii şi turiştii ies frecvent la promenadă pe diguri şi pe plajă, în tot timpul anului. Neavând coşuri de gunoi la îndemână, nici pe dig, nici la coborârea pe plajă, mulţi îşi lasă ambalajele pe jos, la întâmplare. De asemenea, ar fi necesare afişe prin care cetăţenii să fie informaţi că pot fi amendaţi dacă aruncă gunoaiele pe nisip, pe dig sau în apă”, a declarat George Lica, iniţiatorul acţiunii de ecologizare.

Acesta spune că activităţile de colectare a deşeurilor vor fi continuate săptămâna aceasta în Eforie Sud şi îi invită pe cei dornici să dea o mână de ajutor, să li se alăture. „Încă mai este gunoi de colectat, dar vom mai organiza astfel de acţiuni. Duminică, 18 aprilie, dacă vremea este bună, ne mobilizăm şi pe plaja din Eforie Sud. Apoi, vom reveni în Eforie Nord. Menţionez că Primăria Eforie ne-a asigurat materiale, saci şi mănuşi, precum şi serviciile de ridicare a deşeurilor prin parteneriatul cu compania de salubrizare”, a mai spus iniţiatorul campaniei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6268 secunde