În cât timp trebuie să declarați copilul nou-născut

207
În cât timp trebuie să declarați copilul nou-născut - incattimp-1579534753.jpg

Articole de la același autor

Ați adus pe lume un copil? Felicitări! Acum, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să îl declarați. Această declarare a nașterii trebuie făcută în cel mult trei zile, iar spitalul va elibera certificatul constatator al nașterii, care vă va ajuta mai departe pentru a-l înregistra pe cel mai nou membru al familiei.  Ca urmare, pentru a obține certificatul constatator al nașterii sunt necesare următoarele acte: cartea de identitate a mamei; certificatul de naștere al acesteia; cartea de identitate a tatălui, plus certificatul lui de naștere, la care se adaugă certificatul de căsătorie (dacă există). 


În cazul mămicilor care aleg să nască acasă sau în altă parte decât într-o unitate spitalicească, certificatul constatator al nașterii va fi eliberat de către dispensarul medical teritorial. 


În ceea ce privește certificatul constatator al nașterii, acesta va putea fi ridicat după declararea nașterii copilului și este un formular-tip, care conține număr de înregistrare, data certă, ștampila/sigiliul unității emitente, semnătura și parafa medicului care a constatat nașterea micuțului.


Termenul de înregistrare a nașterii nou-născutului este de 30 de zile de la data nașterii, pentru copilul născut viu și aflat în viață, la sediul Stării Civile din Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5064 secunde