În ce țări să nu mergi în vacanță în iulie. Dar când e bine să călătorești

686
În ce țări să nu mergi în vacanță în iulie. Dar când e bine să călătorești - zmzkzjbjywnmy2jky2zmndhmnwrmngy2-1688309489.jpg

Articole de la același autor

Vara este, fără îndoială, perioada propice în care oamenii călătoresc. Dar marea întrebare este: unde ar trebui să mergi? Evident, posibilitățile sunt infinite, dar există și anumite locuri pe care s-ar putea să nu vrei să le vizitezi în luna iulie din cauza aglomerației și a temperaturilor caniculare.


Paris – Franța


Vara este sezonul de vârf pentru capitala Franței, cu camere de hotel scumpe, tone de turiști și cozi interminabile la muzee.
Martie și octombrie sunt perioade mai bune pentru a merge. Vremea poate fi un pic mai rece, și cozile mai scurte!
Dacă vrei să experimentezi farmecul european din lumea veche, a artei și culturii în timpul verii, mergi mai degrabă la Viena. Bonus: poți lua un tramvai spre numeroasele crame care înconjoară orașul, scrie Libertatea.


Thailanda – Asia de Sud-Est


Din lunile mai-iunie până în octombrie, vremea se schimbă drastic. Poate ploua în fiecare zi, timp de ore întregi, până la punctul în care inundațiile distrug orașul.


Insulele Koh Phi Phi Phi, Koh Tao și Phuket sunt destinații de călătorie foarte populare, dar în care plouă cel mai mult în această perioadă.


Un timp excelent pentru a vizita Thailanda este între noiembrie și februarie. Este cunoscut faptul că iarna este sezonul de vârf pentru turiști. Vremea este perfectă pentru plajă și o mulțime de activități pe apă.


Ibiza – Spania


Dacă pleci în vacanță cu copiii și vrei o plajă liniștită, sudul insulei Ibiza nu este o alegere excelentă. Mai degrabă mergi aici în lunile mai sau septembrie. Veți avea o vreme minunată și plaje doar pentru voi.


Africa de Sud


Vizitând o mare parte din Africa, vei avea parte de o vreme similară pe tot parcursul anului, dacă rămâi aproape de Ecuador, dar dacă te gândești să vizitezi Africa de Sud, nu uita că au anotimpuri opuse.


Nu vrei să explorezi Cape Town purtând o pelerină de ploaie, așa că păstrează-ți planurile de a vizita Africa de Sud pentru perioada decembrie-martie, vara lor.


Veneția – Italia


Veneția devine foarte, foarte aglomerată în iulie. În orice moment după septembrie, este mult mai bine să o vizitezi și vei avea canalele doar pentru tine. Este valabil pentru tot restul Italiei. Dacă ești sensibil la căldură, nu este o perioadă ideală pentru a merge. Mai degrabă alege luna septembrie sau octombrie, care sunt pline de festivaluri de recoltă minunate, temperaturi mai blânde și mai puțini turiști. 


Decembrie și ianuarie sunt recomandate pentru cei care preferă temperaturile mai reci și piețele de Crăciun. Februarie este grozav pentru “colecționarii de carnavaluri”, deoarece în orașele și satele din toată Italia au loc multe carnavaluri.


Agra – India


Oricât de tentant ar părea să vezi Taj Mahal în vacanța de vară, rezistă tentației! Vara în India se pot înregistra temperaturi caniculare ce pot depăși 40 de grade Celsius, deci nu este cea mai bună vreme pentru a te îmbrânci cu sute de alți turiști.


Dacă totuși ai norocul să nu prinzi vară în luna iulie, vei prinde sezonul ploios. Deși este puțin mai răcoros, ploile torențiale și umiditatea lipicioasă nu sunt cele mai bune ingrediente pentru o vacanță de vară idilică. În loc să transpiri la Taj în timpul verii sau să îți petreci timpul în ploaie, programează-ți aventura indiană în octombrie sau noiembrie. O explozie de verdeață urmează musonului, iar temperaturile vor scădea din nou la o temperatură blândă de 25-30 de grade Celsius.


Miami – SUA


Dacă îți place să stai pe plajă, Miami ar putea ajunge în fruntea listei tale. Vremea cu temperaturi stabile și apa caldă a Atlanticului ar întregi peisajul unei vacanțe de vis.


Highland – Scoția


Dacă plănuiești o vacanță de vară în Highland din Scoția, asigură-te că mergi pregătit. Sezonul de midge (o specie de insectă zburătoare mică) este la apogeu în iulie și august, așa că va trebui să îți acoperi pielea și să porți protecție împotriva insectelor pentru a evita să fii mușcat.


Sau, alternativ, ai putea vizita în septembrie sau octombrie, când culoarea schimbătoare a copacilor adaugă frumusețe peisajului, iar insectele nu sunt atât de deranjante.


Sevilla – Spania


Farmecul Andaluziei este bine-cunoscut în întreaga lume. Dansurile pasionale de flamenco, tapas apetisante și zilele calde și însorite sunt principalii factori care îi atrag pe oameni să viziteze Sevilla, capitala seducătoare a Andaluziei. În plus, Sevilla frapează prin arhitectura uluitoare, un rezultat al influenței maure din regiune, și prin spiritul pur spaniol. Ca să nu mai vorbim de acei portocali încântători de pe străzi. 


Totuși, pentru a te bucura de basmul andaluz, nu merge acolo vara. În iulie și august, temperatura atinge 40 de grade și ar putea avea consecințe grave asupra sănătății. Vizitează Sevilla primăvara sau toamna pentru cea mai bună experiență.


Asia de Sud, de Sud-Est și de Est


Asia de Sud, de Sud-Est și de Est ar trebui cu siguranță să fie scoasă de pe lista ta de destinații pentru vară, cu excepția cazului în care îți plac temperaturile care ating peste 40 de grade, cuplate cu o umiditate de peste 80%. Cel mai bun moment pentru a vizita aceste regiuni este începutul toamnei și sfârșitul primăverii.


Marrakesh – Maroc


Devine foarte cald și foarte aglomerat. Vizitează primăvara sau toamna pentru zile însorite, și nopți răcoroase, dar și spațiu mai mare în bazar doar pentru tine.


Amsterdam – Olanda


Amsterdam este un alt oraș european supraaglomerat în timpul lunilor de vară. Localnicii încearcă să scape de nebunia pe care o aduce vara. Dacă totuși vrei să trăiești experiența olandeză, rămâi în Rotterdam. Acest oraș olandez modern este locul perfect pentru iubitorii de arhitectură modernă, cu capodopere precum Markthal și Podul Erasmus.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7915 secunde