În ultimii trei ani, alimentele de bază s-au scumpit semnificativ. Cartofii, în topul produselor

196
În ultimii trei ani, alimentele de bază s-au scumpit semnificativ. Cartofii, în topul produselor - alimente-de-baza-1710244198.jpeg

Articole de la același autor

Prețurile alimentelor au crescut cu 40% în ultimii trei ani, după cum arată statisticile. Sunt, însă, câteva mari diferențe de costuri între produsele cumpărate din supermarketuri și cele din piețe. Pentru alimentele de bază cum sunt ouăle, carnea de pui, uleiul, cartofii, făina și zahărul, românii plătesc aproape dublu față de acum trei ani. Dintre toate alimentele, cartofii au atins cele mai mari scumpiri în ultimii trei ani.

Datele colectat de către Institutul Național de Statistică indică o creștere a prețului cu 83%. Consumatorii afirmă, însă, că prețul unui kilogram de cartofi a crescut de două sau chiar de trei ori mai mult. În unele hipermarketuri prețul pornește de la aproape 3,3 lei și poate ajunge la aproape 5 lei, iar în piețe diferențele nu sunt mult mai mici. În 2021, kilogramul de cartofi costa 1,77 lei. De asemenea, carnea de pui s-a scumpit cu 81% în ultimii 3 ani, ouăle au un preț de două ori și jumătate mai mare, roșiile, de 55%, în timp ce făina și uleiul sunt puțin mai ieftine. Dacă acum trei ani bonul de la casă era în jur de 50 de lei pentru un coș care cuprindea un kilogram de carne de pui, unul de roșii, unul de cartofi, unul de zahăr, un pachet de făină, o sticlă de ulei, una de suc și 10 ouă, acum costul depășește 81 de lei. Chiar și prețurile detergenților au explodat. Acestea au crescut cu 70%, în timp ce statistica oficială anunță o creștere de 30%.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0794 secunde