Începe "show-ul" bonurilor fiscale. Cum se încurajează furtul din magazine

384
2
Începe

Articole de la același autor

Începând cu 1 martie, toți comercianții vor fi obligați să afișeze lângă casa de marcat un anunț de atenționare a clienților prin care
să-i informeze că, în cazul în care nu primesc bon fiscal, pot să păstreze produsul cumparat fără să-l plătească. Acest lucru va fi posibil ca urmare a Ordinului MFP nr. 159/2015, publicat în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 131 din 20 februarie 2015. 


"Dacă nu primiți bonul fiscal, aveți obligația să-l solicitați. În cazul unui refuz, aveți dreptul de a beneficia de bunul achiziționat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. Solicitați și păstrați bonurile fiscale pentru a putea participa la extragerile lunare și ocazionale ale loteriei bonurilor fiscale", se precizează în modelul de anunț publicat de Ministerul Finanțelor, pe care comercianții vor fi obligați să-l afișeze lângă casa de marcat. În plus, anunțul cuprinde și numărul de telefon Telverde 0800/800.085 al Ministerului Finanțelor, pe care consumatorii îl pot apela gratuit pentru a semnala situațiile în care magazinele nu emit bonuri fiscale. În cazul în care, comercianții nu vor respecta legislația în vigoare vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei. 


Măsură neconstituțională
Membrii Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii din Constanța consideră că măsura care va intra în vigoare la 1 martie este una neconstituțională. Ei consideră că, fără o dezbatere publică și fără o fundamentare serioasă a fost aprobat un act normativ care nu face decât să creeze situații conflictuale. Prin această măsură legislativă se poate încuraja furtul din magazine, astfel încât unii clienți pot profita de o asemenea situație zicând că: "nu-i cer bonul dacă nu mi l-a dat, așa că pot să plec cu produsele fără să plătesc pentru că legea este de partea mea". În acest caz, riscăm să asistăm la multe cazuri de furt cu legea în mână. 


Vicepreședintele Patronatului IMM Constanța, Iuliana Constantin, susține că măsura este una exagerată și nefuncțională, care nu duce la realizarea scopului, acela de fiscalizare a veniturilor, ci mai degrabă permite un compor-tament abuziv din partea cumpărătorilor. "Această ordonanță creează o poziție de forță între comercianți și clienți, tensionând relația dintre aceștia", a declarat vicepreședintele Patronatului IMM Constanța.


Operatorii economici vor relaxare fiscală
De aceeași părere sunt și comer-cianții constănțeni care consideră că este o măsură care nu îi avantajează: "Nu toți clienții sunt onești. Unii, vor profita de această lege pentru a încerca să beneficieze de produsele pe care și le doresc fără să plătească, mizând pe faptul că pot spune că nu au primit bonul fiscal", declară reprezentantul unui operator economic.


Întreprinzătorii constănțeni sunt de părere că, pentru a exista o activitate economică sustenabilă și profitabilă, reciproc avantajoasă, evaziunea fiscală ar putea fi eliminată prin măsuri de relaxare fiscală și nu prin astfel de acțiuni neconstituționale de con- strângere.


Comentează știrea

job online de acasa
27 februarie 2015
job

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

RODICA
27 februarie 2015
oferta de nerefuzat de lucru!

Oferta de nerefuzat de lucru! Aveti in fata un fenomen tot mai intalnit! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Februarie 2015
Stire din Economie : A început vânătoarea de bonuri fiscale
Pagina a fost generata in 0.5144 secunde