INS. A crescut costul orar al forței de muncă

64
INS. A crescut costul orar al forței de muncă - munca-1394096722.jpg

Articole de la același autor

În trimestrul al patrulea, costul orar al forței de muncă în formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare) a înregistrat o rată de creștere de 0,07 la sută față de trimestrul precedent și de 3,19 la sută față de același trimestru al anului anterior.
În formă brută (neajustată), față de aceleași perioade de comparație, variația costului orar al forței de muncă a diferit nesemnificativ față de forma ajustată (0,07 la sută, respectiv 3,17 la sută).
Față de trimestrul al treilea 2013, costul orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut în majoritatea activităților economice. Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în construcții (6,57 la sută), tranzacții imobiliare (4,10 la sută) și intermedieri financiare și asigurări (3,72 la sută). 
Scăderi mai accentuate ale costului orar al forței de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) s-au înregistrat în învățământ (-13,81%) ca urmare a creșterii timpului efectiv lucrat față de trimestrul precedent (fenomen caracteristic acestei activități în trimestrul al IV-lea al fiecărui an, cauzat de reînceperea anului școlar), industria extractivă (-7,33%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,43%).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 06 Martie 2014
Stire din Diverse : Ce garantează un job reușit
Pagina a fost generata in 0.3931 secunde