Ce drepturi au constănțenii care beneficiază gratuit de serviciile de formare profesională

100
Ce drepturi  au constănțenii care beneficiază gratuit  de serviciile  de formare profesională - cedrepturiau-1393771549.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii în căutarea unui loc de muncă înregistrați în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă pot beneficia de servicii de formare profesională. 
Aceștia au dreptul de a susține, gratuit, de cel mult două ori exa-menul de absolvire, la finalizarea acestuia beneficiind și de rechizite și materiale de instruire. De asemenea, ei vor primi echipamente de protecție pe timpul instruirii practice. 
În plus, ei pot beneficia, pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire, de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun sau, după caz, de decontarea cheltuielilor de transport, pentru cel mult patru deplasări în cursul unei luni.
Cursanții mai au dreptul la consultații medicale, analize medicale și teste necesare frecventării cursului. Pentru traseele pentru care nu se eliberează abonamente, se poate cere decontarea biletelor de călătorie pe mijloacele de transport în comun.
Persoanele care nu se pot deplasa zilnic la unitatea de pregătire sau locuiesc la o distanță mai mare de 50 de km de aceasta, au dreptul pe perioada cât participă la pregătirea profesională să beneficieze de cazare și de o sumă de bani pentru acoperirea mesei la nivelul prevăzut de reglementările în vigoare pentru salariații instituțiilor publice și regiilor autonome cu specific deosebit pe perioada delegării și detașării în altă localitate, precum și în cazul deplasării, în cadrul localității, în interesul serviciului.
Persoanele care beneficiază de drepturile prevăzute mai sus nu pot beneficia de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum văd americanii munca omului
Pagina a fost generata in 0.6682 secunde