Inspectorul General de Stat, Danteș Nicolae Bratu a discutat cu constructorii constănțeni

408
Inspectorul General de Stat, Danteș Nicolae Bratu a discutat cu constructorii constănțeni - img20210618wa0018-1624018312.jpg
Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege, cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pentru anul 2021, în ultima perioadă s-a impus intensificarea acțiunilor de control, în vederea diminuării muncii nedeclarate. Astfel, în perioada 9-18 iunie s-a desfășurat Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul construcțiilor.

Astăzi, 18 iunie, o delegație a Inspecției Muncii, condusă de Inspectorul General de Stat, Danteș Nicolae Bratu, formată din specialiști din domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă a participat la o întâlnire cu reprezentați ai dezvoltatorilor și antreprenorilor din domeniul Construcțiilor care activează pe raza județului Constanța. Discuțiile s-au axat pe problemele cu care se confruntă angajatorii și angajații din acest domeniu de activitate. S-au făcut propuneri de modificare a legislației muncii în ceea ce privește relația angajator-angajat, munca fără forme legale și submunca, obligațiile și responsabilizarea salariaților, salariul minim pe economie și siguranța și securitatea lucrătorilor.

Acțiunile de control au avut caracter inopinat și au urmărit modul în care angajatorii respectă prevederile legale în ceea ce privește securitatea și sănătatea salariaților, identificarea și combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, modul în care se respectă timpul de muncă și de odihnă, repausul săptămânal, cât și îndeplinirea măsurilor dispuse în controalele anterioare.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă, au verificat un număr de 58 agenți economici din care 13 au fost sancționați. De asemenea, au fost aplicate 10 amenzi în valoare de 283.300 și 3 avertismente. În urma controalelor efectuate au fost depistate 14 persoane fără forme legale de angajare la 7 angajatori.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului S.S.M. au verificat un număr de 17 angajatori, au dispus un număr de 69 măsuri de remediere a neconformităților constatate, au aplicat 7 amenzi contravenționale in valoare de 28.000 lei și 52 avertismente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.237 secunde