Inteligența artificială pierde în fața forței de muncă umane

12
Inteligența artificială pierde în fața forței de muncă umane - whatsapp-image-20240130-at-10493-1706604593.jpeg

Articole de la același autor

O analiză recentă relevă faptul că înlocuirea oamenilor cu inteligență artificială este eficientă în doar 23% din cazuri. Viziunea computerizată este avantajoasă doar în vânzări, transport și îngrijirea sănătății. Automatizarea va afecta câteva domenii, cu 40% din forța globală de muncă expusă la inteligența artificială.

Un nou studiu aduce în evidență o perspectivă interesantă asupra raportului cost/eficiență dintre inteligența artificială și forța de muncă umană. Conform cercetării, în prezent, oamenii rămân mai accesibili economic în majoritatea domeniilor de activitate. Analiza subliniază că, în ciuda temerilor privind înlocuirea muncii umane cu inteligența artificială, oamenii câștigă în continuare teren în fața inteligenței artificiale pe piața muncii.

Un procent de doar 23% dintre angajați ar putea fi înlocuiți în cazul utilizării viziunii computerizate, care e destul de scumpă în instalare și operare. Iar raportul cost-beneficiu al viziunii computerizate este cel mai favorabil în industrii precum vânzările, transportul și depozitarea, dar și în domeniul sănătății. În ciuda dezvoltării și utilizării din ultimul timp a inteligenței artificiale, este nevoie de progrese în privința costurilor și preciziei, pentru a face automatizarea mai rentabilă.

Studiind o viziune digitalizată în economie, oamenii de știință au observat, totodată, că automatizarea nu va fi mai pronunțată în domenii ca vânzări, îngrijire și sănătate, comparativ cu sectoarele construcțiilor, mineritului sau imobiliarelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5475 secunde