ITM Constanţa a verificat cât de stresaţi sunt angajaţii. Cum s-au finalizat controalele

373
ITM Constanţa a verificat cât de stresaţi sunt angajaţii. Cum s-au finalizat controalele - stres-1658316843.jpg

Articole de la același autor

În perioada 9 mai - 15 iulie s-a desfășurat, în judeţul Constanţa, acțiunea pentru prevenirea îmbolnăvirilor profesionale determinate de stresul profesional. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Constanţa, riscurile psihosociale și stresul la locul de muncă se numără printre cele mai mari provocări în materie de securitate și sănătate în muncă. Acestea au un impact semnificativ asupra sănătății oamenilor, fiind generate de conceperea, organizarea și gestionarea precară a activității, la nivelul angajatorilor, precum și de un context social necorespunzător la locul de muncă și pot avea efecte negative pe plan psihologic, fizic sau social.

Printre condițiile de lucru care determină riscuri psihosociale se numără: volumul excesiv de muncă; lipsa de implicare în luarea deciziilor, care afectează lucrătorul și lipsa de influență asupra modului de desfășurare a activității; schimbările organizatorice gestionate necorespunzător; nesiguranța locului de muncă; hărțuirea psihologică și sexuală, violența din partea terților.

Acțiunea s-a concentrat pe domenii de activitate care se consideră cu risc psihosocial crescut și a implicat angajatorii și lucrătorii să identifice, să conștientizeze și să găsească soluții pentru reducerea riscurilor psihosociale, alături de medicul de medicina muncii, în vederea prevenirii timpurii a unor dezechilibre psihosociale care ar putea provoca îmbolnăviri și decese la locul de muncă.

Inspectorii de muncă din cadrul serviciului securitate și sănătate în muncă, au verificat un număr de 11 angajatori, cu 883 salariați, atât din sectorul public cât și din cel privat, care au locuri de muncă cu o probabilitate crescută de apariție a îmbolnăvirilor determinate de stresul profesional. La final, s-au constatat şapte deficiențe pentru care au dispus măsuri de remediere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3656 secunde