JALE LA CONSTANȚA! Tone de alimente stricate, distruse de inspectori și un centru de prelucrare lapte închis

271
JALE LA CONSTANȚA! Tone de alimente stricate, distruse de inspectori și un centru de prelucrare lapte închis - alertapelitoral1472484224-1490103516.jpg

Articole recomandate

104 unități de alimentație publică, magazine, supermarketuri și centre de prelucrare a produselor alimentare au fost verificate în ultima săptămână de inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru siguranța Alimentelor Constanța.


Au fost vizate: 1 unitate procesare produse din carne, 1 centru colectare lapte, 2 centre colectare pește, 1 unitate procesare lapte, 3 unități prelucrare lapte, 9 depozite alimentare, 2 măcelării, 1 carmangerie, 30 magazine alimentare, 1 cantină, 28 super/hipermarket – uri, 7 laboratoare cofetărie/patiserie, 4 unități fabricare pâine și specialități de panificație, 4 unități comercializare produse congelate, 2 depozite semințe consum, 2 depozite legume fructe, 4 unități fabricare vin, 1 unitate de ambalare, 1 unitate fabricare cereale extrudate.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la condițiile necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea cărnii de pasăre în condiții necorespunzătoare. A fost emisă o ordonanță de interzicere a activității pentru o unitate prelucrare lapte.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.200 de lei. A fost emisă 1 ordonanță de interzicere a activității pentru un centru prelucrare lapte.


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 4012 kg, lapte și produse lactate – 1541 kg, pește și produse din pește – 638 kg, ouă – 122 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 47.064 lei.
Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5243 secunde