Legea care te salvează de amenzi usturătoare! Vei fi anunţat prin SMS

748
Legea care te salvează de amenzi usturătoare! Vei fi anunţat prin SMS - employeeoncellphone1280x720-1717498329.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile vor fi obligate să informeze cetățenii, printr-un SMS, că anumite documente vor expira în trei sau șase luni, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, în calitate de primă Cameră sesizată.

Românii vor fi informați printr-un SMS că buletinul, pașaportul sau permisul de conducere le expiră în trei sau șase luni. Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege în acest sens.

Inițiatorii consideră că statul ar trebui să faciliteze pe cât posibil demersurile birocratice, subliniind că, din cauza ritmului accelerat al vieții cotidiene, cetățenii pot uita sau amâna reînnoirea documentelor personale, potrivit Radio România Actualități.

Conform inițiativei legislative, autoritățile competente vor trimite notificări cetățenilor prin SMS sau e-mail cu 90 sau 180 de zile înainte de data expirării fiecărui document. În cazul în care autoritățile nu dețin datele de contact ale cetățeanului, notificarea poate fi realizată și prin intermediul poștei.


Proiectul de lege a fost susținut de majoritatea senatorilor, cu 99 de voturi în favoare și o singură abținere. Următorul pas este dezbaterea și votul final în Camera Deputaților, care este forul decizional în acest caz, scrie stiripesurse.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4207 secunde