Staționarea cu motorul pornit, la un pas să fie interzisă! Legea a trecut tacit de Senat

203
Staționarea cu motorul pornit, la un pas să fie interzisă! Legea a trecut tacit de Senat - sus1698432434-1711358919.jpg
Legea care interzice staționarea cu motorul pornit în orașe este cu un pas mai aproape de implementare după ce a trecut tacit de Senat. Inițiativa legislativă de interzicere a staționării mașinilor cu motorul pornit în orașe și municipii a fost adoptată în mod tacit de Senat, scrie antena3.ro

Comisiile de specialitate nu i-au mai întocmit un raport suplimentar de respingere după ce Guvernul a transmis Parlamentului că susține inițiativa.

Senatul a adoptat, așadar, tacit inițiativa legislativă prin care se interzice staționarea mașinilor cu motorul pornit în municipii si orașe, după ce termenul de dezbatere a fost depășit.

Proiectul prevede interzicerea staționării autovehiculelor cu motorul pornit, în orașe și municipii, cu excepția acelora care sunt autorizate să utilizeze semnalele speciale de avertizare luminoase, cum ar fi ambulanțele, mașinile de pompieri, de poliție, sau de transport marfă, care necesită putere de la motor pentru funcționarea refrigerării.

Demersul, menit să reducă poluarea în zonele aglomerate, a pornit de la de la o inițiativă civică dezvoltată în București.

În multe ţări europene, legile sunt drastice în cazul șoferilor care staționează cu motorul pornit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4332 secunde