Vânzarea țigărilor electronice către minori, interzisă oficial prin lege

184
Vânzarea țigărilor electronice către minori, interzisă oficial prin lege - interzicere-1709119823.jpg

Articole de la același autor

Camera Deputaților a adoptat legea care interzice vânzarea țigărilor electronice către minori. Deputații au admis mai multe amendamente care, inițial, au fost respinse.

Noul proiectul de lege reglementează modificarea şi completarea Legii nr. 201/2016 precum şi a Legii nr. 349/2002. Pentru reducerea expunerii copiilor şi tinerilor la produsele de tutun, actul normativ propus extinde interzicerea comercializării prin automate, precum şi interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani a ţigaretelor electronice, flacoanelor de reumplere pentru ţigarete și dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului. Totodată, instituţiile de învăţământ vor avea obligaţia de a introduce în regulamentele proprii măsuri coercitive aplicate elevilor pentru nerespectarea prevederilor referitoare la vânzarea/deţinerea şi utilizarea tuturor categoriilor de produse care conţin tutun, a ţigaretelor electronice şi dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului în incinta acestora. Totodată, în proiectul de lege se redefinesc ţigareta electronică şi flaconul de reumplere a ţigaretei electronice, după cum sunt prevăzute în legislaţia europeană.

Unul dintre amendamentele adoptate defineşte: dispozitivul electronic pentru încălzirea tutunului şi a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, ţigareta electronică, flaconul de reumplere, pliculeţul cu nicotină pentru uz oral, precum şi produse destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun. Conform unui alt amendament, introducerea pe piaţă a pliculeţelor cu nicotină pentru uz oral care nu respectă prevederile prezentei legi este interzisă. Nivelul de nicotină conţinut în fiecare pliculeț nu poate depăşi valoarea de 20 mg/pliculeţ.

Legislația adoptată introduce sancţiuni de până la 100.000 lei, în funcţie de gravitatea faptei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4522 secunde